Desem, lekker smaakvol

Desembrood heeft een heerlijk aroma en een lekkere, krokante korst. Hoe komt dat?

Desembrood onderscheidt zich van reguliere broden door de lange rijs van wel 18 uur heeft het brood alle tijd voor smaakontwikkeling. Ter vergelijking: “gewoon” gistbrood heeft ongeveer 2 uur rijstijd.

Eigen desemcultuur
Ons desembrood bakken we op basis van een zelfgekweekte, biologische desemcultuur. Dit noem je een 'levain'. Deze levain van biologische Franse bloem en water, wordt elke dag gevoed' (en gekoesterd!) door de broodbakkers. Bovendien gebruiken we in onze biologische desembroden 'Le Guerandais Coarse sea salt' oftewel: Keltisch zeezout. Dit is rijk aan mineralen en spoorelementen, wat een bijzondere smaak geeft. En dat proef je terug in het brood!

Verschillende soorten, verschillende smaken!
Onze desembakker experimenteert graag met veschillende ingrediënten, waardoor de lekkerste varianten desembrood ontstaan. Brood dat past bij alle maaltijden en goed smaakt bij de borrel, eventueel met olijfolie, roomboter of een lekker kaasje. Door de speciale, authentieke bereidingswijze heeft dit brood een heel karakteristieke smaak. Toevoegingen als noten, zaden, olijven, kruiden, kaas, zongedroogde tomaten of cranberry's geven deze broden een heel eigen karakter. Lekker om op te eten én een plaatje op tafel!

Bekijk ons desemassortiment hier of koop het direct in onze webshop.