Spelt, het beste graan van het veld.

Spelt is een oergraan, dat al eeuwen gebruikt wordt. Omdat spelt zich niet zo makkelijk laat sturen, is het moeilijk te verbouwen.

In de crisisjaren is dit graansoort daardoor in de vergetelheid geraakt. Inmiddels is het herontdekt, omdat het niet alleen gezond is, maar ook erg lekker! De speltgraankorrel heeft een heel harde schil. Hierdoor wordt de zachte kern goed beschermd tijdens de groei en zit deze boordevol voedingsstoffen, zoals complexe B vitaminen, vitamine E en mineralen als ijzer, magnesium en fosfor. Ook bevat het een groot aantal hoogwaardige, onveradigde vetzuren. Spelt is een zeer eiwitrijke graansoort. Hierdoor wordt er extra vocht vastgehouden in het brood, waardoor speltbrood compact en heel mals is. Complexe (langzame) koolhydraten zorgen voor een verzadigd gevoel en maken speltbrood licht verteerbaar. 

Lees hier meer over Spelt en Gezondheid en de Meest gestelde vragen over Spelt.

Ons assortiment speltproducten groeit steeds verder en bestaat uit brood, koekjes, eierkoeken, crackers en beschuit.

Wilt u speltproducten bestellen? Dat kan in onze webshop!