Broodlollies met gerookte Canadese zalm

Deze grappige broodlollies maak je van casinobrood dat in de lengte gesneden is. Dan heb je hele lange boterhammen die je makkelijk op kunt rollen. En van de korstjes maak je lekker croutons; blokjes snijden, bakken in een koekenpan met een beetje olie, bestrooien met kruiden en klaar.

Ingrediënten

  • 1 wit of bruin casinobrood
  • 5 tomaten
  • 250 g kwark
  • 125 g zure room
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 300 g gerookte zalm in blokjes
  • 15 g fijngehakte peterselie
  • zout
  • gemalen witte peper
  • satéprikkers

Bereiding

Vraag in de winkel of ze het brood in de lengte snijden (5 plakken van 1½ cm dik). Snijd de korstjes van het brood, leg elke plak op een stuk folie en rol met een deegroller plat. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer de kwark met room los en schep de zalm, tomaat, ui en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de plakken brood met het mengsel en rol ze stevig op (begin aan een korte kant). Verpak de rollen stevig in het folie en leg ze 1 uur in de koelkast. Snijd elke rol in plakjes en prik deze op de satéprikkers.