Onze voedingsdeskundige

Onze voedingsdeskundige

Vragen over brood en gezondheid kunt u aan mij stellen.

Ik blog voor Meesterbakker Roodenrijs over allerlei onderwerpen die met brood en gezondheid te maken hebben. Ook kunt u uw vragen aan mij mailen. Ik zou mij graag even aan u willen voorstellen.

Ik ben Willemijn Zwinkels, 26 jaar en woon in Vlaardingen. Ik ben voedingsdeskundige bij Meesterbakker Roodenrijs. Ik werkte eerder als verkoopster in de winkels in Kwintsheul en in Wateringen. Tegenwoordig werk ik met veel plezier in de winkelcentrum Koningshoek in Maassluis.

Ik heb gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en de opleiding Voeding en Diëtetiek in 4 jaar succesvol afgerond. Na deze opleiding krijg je de titel diëtist. Een diëtist heeft zowel voedingskundige kennis als medische kennis en kan daardoor veel vragen beantwoorden.

Ik heb ervaring opgedaan in een zelfstandige diëtistenpraktijk in Maastricht waar mensen met veel verschillende klachten/ vragen kwamen. Maar de belangrijkste kennis heb ik opgedaan in Londen bij de NHS imperial Healthcare Trust ziekenhuizen. De NHS is de National Health Service van Engeland en in Londen is er een samenwerking met Imperial College, de universiteit in South Kensington. 
Ik ben op de universiteit geweest en verder heb ik in meerdere ziekenhuizen gewerkt. Bij Hammersmith Hospital is een grote onderzoeksafdeling waar veel onderzoek wordt gedaan naar voeding en ontstaan/ preventie van ziekten. Destijds hebben we gewerkt aan een onderzoek over fermenteerbare voedingsvezels (pectine). Hierbij werd getest of deze vezels over langere tijd gunstige invloed hebben op de lichaamssamenstelling van obese mensen of mensen met risico op diabetes of hart- en vaatziekten. Mijn taken waren heel divers, van werken in het laboratorium tot het meten van het rustmetabolisme van de proefpersonen. Ook assisteerde ik bij het beoordelen van MRI scans en glucose intolerantie testen. Daarnaast heb ik nog twee kleinere onderzoeken gedaan. Een hele leerzame en interessante tijd! 
 
Zelf ben ik iemand die nuchter is als het gaat om voeding. Ik wil graag weten hoe alles zit, maar aan voedingshypes hecht ik niet zo veel waarde. Verder ben ik een echte broodliefhebber en zit daarmee helemaal op mijn plek bij de bakker! 
Tijdens mijn werk in de winkel merk ik dat er veel vragen zijn over brood en gezondheid. Mensen zijn bewust bezig met wat ze eten en of ze gezonde keuzes maken. Er wordt zoveel over geschreven dat er regelmatig verwarring ontstaat. Wat is waar en hoe is dat bij mijn bakker?

Deze vragen kunt u voortaan aan mij stellen. Daarnaast ga ik stukjes schrijven met leuke en informatieve weetjes over onze bakkerij en onze producten. Deze vindt u terug op de website, in de sociale media en in de krant. 

Stel uw vraag  via deze link en u ontvangt zo snel mogelijk reactie. En bezoekt u onze winkel in de Koningshoek? Schroom dan niet om uw vragen aan mij te stellen.

Mijn nieuwste blogpost vindt u hier.

Gezonde groet,

Willemijn Zwinkels
Voedingsdeskundige bij Meesterbakker Roodenrijs

< Terug naar het nieuws overzicht