Plastic Soup Award

Plastic Soup Award

De verplichte bijdrage voor plastic tasjes doneren wij aan Plastic Soup Foundation.

De Plastic Soup Foudation ondersteunt acties om de plastic soep in onze zeeën en oceanen tegen te gaan.

Het is niet ons doel om geld te verdienen aan de verkoop van plastic tasjes. Sterker nog, we zijn u graag van dienst wanneer u zelf uw tas vergeten bent. Toch zijn wij verplicht een bijdrage te vragen wanneer we u een plastic tasje geven.

Deze bijdrage doneren we aan de Plastic Soup Foundation. Het leuke is, dat we ongeveer de helft van de normale hoeveelheid plastic tasjes hebben uitgegeven. De regeling heeft het mileu dus dubbel effect opgeleverd: er worden minder tasjes verbruikt én een donatie om de plastic soep te bestrijden.

U kunt bij ons een duurzame 'Broodschappentas' of een handig stoffen vouwtasje kopen voor 1 euro.

Wilt u toch een plastic tasje, dan kan dat ook voor een klein bedrag. De opbrengsten van de plastic tasjes blijven we doneren aan de Plastic Soup Foundation. Dit jaar konden we ruim €7.500,= schenken aan de Plastic Soup Foundation. Daarom kregen we voor het tweede jaar op rij de 'Tasjes Award' uitgereikt.

 

U kunt bij ons ook een herbruikbare katoenen broodzak kopen. Deze broodzak van biologisch katoen houdt het brood vers en is vele malen te gebruiken. Hiermee kunt u een heleboel plastic zakjes besparen. U kunt deze zak kopen in één van onze winkels of via de webshop.

< Terug naar het nieuws overzicht