Hopjes Mik

Hopjes Mik

Voor alle fans van Haagse Hopjes: we hebben iets lekkers voor jullie.

Wij zijn gek op Haagse Hopjes. En omdat we weten dat er heel veel fans zijn van dit lekkere koffie-caramelsnoepje hebben we er een lekker product bij bedacht: de Hopjes Mik.

Wij houden van Haagse Hopjes. Zo bakken we al jaren Haagse Hopjes Cake, een groot succes in Den Haag en wijde omgeving. En omdat we zo van Haagse hopjes houden, vonden we het tijd voor een nieuw product met dit snoepje. Na een periode van denken, uitzoeken, proefbakken en keuren was het daar. Het is een mals brood met koffie en rozijnen door het deeg. Het is gevuld met amandelspijs met koffie-caramelsmaak. Over het brood is een laag caramelfondant gegoten, waar de bakkers tenslotte nog Haagse Hopjes gruis overheen stooien.

We hebben het brood vooraf laten keuren door cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral. Als geboren en getogen Hagenees én Haagse hopjes fan waren we erg benieuwd naar zijn mening. Toen die positief bleek: "Smaakvol. Licht. En toch vullend. Het is een soort Kerststol maar dan op z’n Haags. Lekkah!" waren wij overtuigd. Sjaak wilde ons ook nog helpen met het bedenken van een passende naam. Dat werd uiteindelijk 'Hopjes Mik'. De bakkers zijn aan de slag gegaan en vanaf nu volop in onze winkels: De Hopje Mik. 

Bestel de Hopjes Mik hier online of kom naar één van onze winkels.

Het AD heeft een leuke filmpje opgenomen in de bakkerij terwijl de bakkers de Hopjes Mik aan het maken waren.

 

< Terug naar het nieuws overzicht