De bakker vertelt over volkorenbrood

De bakker vertelt over volkorenbrood

Volkorenproducten: met een stevige plaats in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is er veel belangstelling voor volkorenbrood.

Maar wat is volkorenbrood? En is er verschil in volkorenbroden? Onze bakker Pim Zwinkels vertelt hierover in dit filmpje.

Wat bakker Pim vertelt:

"Meesterbakker Roodenrijs heeft een ruim assortiment volkorenbrood. Voor ieder wat wils eigenlijk. Zo hebben we grof volkoren, waar  we heel grof vermalen graankorrels voor gebruiken. Daar zitten dus echt nog harde stukjes in. Kinderen houden eerder van Haaglands Allinson, dat is gemaakt met juist heel fijn vermalen meel. Dan eet je wel volkorenbrood, maar het is zo fijn dat het wel tarwebrood lijkt!  Het Zeeuwse Allinson is weer een ander verhaal. Dat maken we van graan van ons eigen land. We laten dit vermalen door de Wateringse molen. Een lokaal gemaakt brood zullen we maar zeggen. Het is ook een vrij zwaar brood, doordat we heel veel water in het deeg verwerken. Ooit bedacht voor de maagpatiënten van dokter Allinson. Sinds kort hebben we een nieuw brood: Polder Volkoren. Dat is meergranenbrood met 100% volkorenmeel. Uniek! De meeste meergranenbroden worden gemaakt met verschillende soorten lekkere granen en fijne tarwebloem. Er is nog een meergranenbrood waar ook volkorenmeel inzit, dat is Dubbeldonker, maar Polder Volkoren heeft alleen maar volkorenmeel, naast al die andere granen. Super lekker is dat. Dat vinden een heleboel mensen, want we bakken er steeds meer. Er is dus voor iedereen wel een lekker volkorenbrood te vinden. Vraag het maar eens aan de verkoopsters, die helpen je wel zoeken!"

< Terug naar het nieuws overzicht