Polder Volkoren

Polder Volkoren

We bakken elke dag een ruim assortiment brood. De Polderbroden zijn daarin al jaren favoriet.

Deze meergranenbroden zijn gemaakt van meerdere graansoorten en gezonde zaden en pitten. Goed van smaak en ze blijven lekker lang vers en mals.

Daar hebben onze bakkers toen een volkoren variant aan toegevoegd; het Polder Volkoren. Volkoren komt steeds meer onder de aandacht en dat is niet voor niets. Volkorenbrood is als enige soort opgenomen in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Dit omdat het eten van volkorenbrood een goede manier is om elke dag belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Zo adviseert het Voedingscentrum om iedere dag drie volkorenboterhammen te eten en zo voldoende voedingsvezels, ijzer, jodium en B-vitamines binnen te krijgen. Ook verkleint het eten van volkoren brood het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker. Voor ons Polder Volkoren gebruiken we geen witte bloem maar 100% volkoren meel. Het voldoet daarmee volledig aan de eisen van het Voedingscentrum. Verder is het Polder Volkoren ook 100 % lactose vrij. Naast volkoren meel gebruiken we gerst, roggemeel, havervlokken, zonnebloempitten, lijnzaad en sesam om dit smakelijke en gezonde meergranenbrood voor u te bakken. Meer weten over onze andere volkoren of meergranen broden? Kijk dan op onze website, vraag het onze winkelmedewerk(st)ers of stel uw vraag aan onze voedingsdeskundige via voedingsdeskundige@roodenrijs.nl.

< Terug naar het nieuws overzicht