Streekproducten bij uw Meesterbakker

Streekproducten bij uw Meesterbakker

De vestigingen van Meesterbakker Roodenrijs liggen verspreid in de regio Westland - Haaglanden.

Zo liggen onze roots in Westland, zijn negen van onze winkels in Den Haag gevestigd en bakken we het grootste gedeelte van ons assortiment in de bakkerij in Rijswijk. Bovendien komen onze bakkers ook uit de hele regio. Dat levert een scala aan streekproducten op. Een greep uit het assortiment:

Scheveningse Franje
Geïnspireerd op een vissersgerecht dat gegeten werd tijdens lange zeereizen. 

Knapperig deeg dat wordt gevuld met banketbakkersroom, 100% amandelspijs en een keur aan vruchten. De koek wordt ingesmeerd met jam en bestrooid met amandelschaafsel. Een heerlijke traktatie maar zeker ook een leuk cadeautje van en voor Scheveningers.

Warenhuisjes
Roomboterkoekjes in de vorm van (het dak van) warenhuizen.

Veilig onder het glazen dak groeien en bloeien Westlandse producten van uitstekende kwaliteit. Net als deze koekjes, onstaan uit vakmanschap. Bij een lekker 'bakkie' zijn deze koekjes een traktatie.

Sonnehoeck Druiventaart
Tijdens de Westlandse druiventijd - augustus / september - bakken wij een bijzondere druiventaart.

Het taartje is gemaakt van een koekbodem met druivenbavaroise met een vleugje Prosecco, ondergedompeld in de witte chocolade. Tot slot wordt het taartje gedecoreerd met die heerlijke druiven uit de kassen van de Sonnehoeck.

Druivenbommetje
Druivengebakje met knapperige bodem, romige vulling en Westlandse druiven. Alleen tijdens de Westlandse druiventijd - augustus / september.

De banketbakkers vullen een schelpje van roomboterbladerdeeg met een banketbakkersroom en decoren dit met de biologische druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight uit Den Hoorn.

 

Hopjes Mik
Feestelijk brood koffie, rozijnen, amandelspijs en caramelfondant.  

We hebben het brood vooraf laten keuren door cabaretier/columnist/schrijver Sjaak Bral. Als geboren en getogen Hagenees én Haagse hopjes fan waren we erg benieuwd naar zijn mening. Toen die positief bleek: "Smaakvol. Licht. En toch vullend. Het is een soort Kerststol maar dan op z’n Haags. Lekkah!" waren wij overtuigd.

Haagse hopjes cake
Malse cake met typische koffie karamelsmaak.  

Het Haagse Hopje is al vele decennia een bekend snoepje. Wij bakken een heerlijke cake en verpakken hem in een speciaal hiervoor gemaakt doosjes waar de skyline van Den Haag op staat afgebeeld. Ook leuk als cadeautje.

< Terug naar het nieuws overzicht