Haagse Hopjes Cake

Onze "Haagse Hopjes Cake" is ontzettend populair.

Het Haagse Hopje is al vele decennia een bekend snoepje. Wij bakken een heerlijke, smeuïge cake met de bekende koffie- en caramelsmaak.

Het Haagse Hopje is vernoemd naar baron Hendrik Hop (1723-1808), oud gezant der Staten van Holland, die verslaafd was aan koffie. Op een avond liet hij zijn kop met koffie, suiker en room op de kachel staan. De volgende ochtend bleek dat een koffiekaramel te zijn geworden. Hop vond die brokken erg lekker. Toen hij korte tijd later van zijn dokter geen koffie meer mocht drinken, vroeg hij zijn onderbuurman, bakker Theodorus van Haaren, voor hem van die 'brokken koffie' te maken. Ze werden al gauw 'de brokken van baron Hop' genoemd en kregen in 1880 de naam "Haagsche Hopjes".

Wij hebben bekende Hagenaar Sjaak Bral de Haagse Hopjes Cake aangeboden. Hij was erg enthousiast en werd prompt ambassadeur van de Haagse Hopjes Cake. 

We hebben er een mooi doosje voor laten maken met de skyline van Den Haag erop. Ook leuk als cadeautje dus. Bekijk het eens in één van onze winkels, succes verzekerd!