Hoe het begon....

In 1885 stookt de eerste bakker Roodenrijs de ovens op aan het Plein in Wateringen.

Deze Piet Roodenrijs is de overgrootvader van huidige eigenaar Arjan Roodenrijs. In de tussenliggende jaren is er veel gebeurd!

Het begint allemaal met Petrus Mattheus (Piet) Roodenrijs. Hij wil bakker worden en zijn vader koopt voor zijn dan nog minderjarige zoon, een bakkerij op het Plein in Wateringen. Later werken de zoons van Piet mee in het bedrijf en één van hem, Jan Roodenrijs, neemt de bakkerij van zijn vader over. Frans Roodenrijs, de zoon van Jan, in 1968 het eerste filiaal in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk. In 1976 wordt een nieuwe broodbakkerij geopend in de Plaspoelpolder in Rijswijk.

In 1987 stapt Arjan Roodenrijs in het bedrijf, een aantal jaar later zijn broer Joop. Er worden steeds meer winkels geopend. Joop verlaat in 2000 het bedrijf om gezondheidsredenen en Arjan fuseert in dat jaar met bakkerij Van der Pluijm uit Kwintsheul. Het bedrijf telt dan 15 winkels.

Na tien jaar houdt de samenwerking met familie Van der Pluijm op. In dat jaar viert de bakkerij haar 125 jarig bestaan mogen we het predikaat 'Hofleverancier' ontvangen. Dit is een eretitel, die enkel wordt toegekent aan familiebedrijven, die minimaal 100 jaar bestaan en een uitstekende staat van dienst hebben. Een titel, die wij met trots dragen.