Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Meesterbakker Roodenrijs heeft oog voor de samenleving en het milieu.

Wij willen niet ons bedrijf voeren op een eiland, maar in de volle breedte om ons heen kijken. We voelen ons verantwoordelijk voor de samenleving handelen daar ook naar.

Milieu
Op gebied van milieu betekent dat, dat wij groene stroom gebruiken, ons afval scheiden en zorgvuldig omgaan met papiergebruik. Onze chauffeurs worden getraint in het SlimRijden, wat betekent dat ze zuinig. schoon, veilig en milieubewust de producten naar onze klanten brengen.

De verplichte bijdrage voor plastic tasjes doneren wij aan Plastic Soup Foundation. Zij ondersteunt acties om de plastic soep in onze zeeën en oceanen tegen te gaan. Het leuke is, dat we ongeveer de helft van de normale hoeveelheid plastic tasjes uitgeven sinds de verplichte bijdrage. De regeling heeft het mileu dus dubbel effect opgeleverd: er worden minder tasjes verbruikt én een donatie om de plastic soep te bestrijden. 

Samenleving
Brood en banket in onze winkels moet vers zijn, dus we hebben elke dag producten over. Ons "oude" brood gebruiken we zelf opnieuw in de bakkerij als paneermeel voor de saucijzenbroodjes of we verwerken het tot knapperige toastjes. Ook gaat er een gedeelte naar de Voedselbank , naar de kinderboerderij of naar de varkensboer. Zo wordt het toch nog goed gebruikt.

Educatie
Wat we ook erg belangrijk vinden, is de kinderen te leren hoe brood gebakken wordt, waar het vandaan komt en waarom het zo belanrijk en gezond is brood te eten. Dat doen we o.a. door al vanaf het prille begin deel te nemen aan het Nationaal Schoolontbijt. Ook geven regelmatig rondleiding door de bakkerij of helpen we scholen bij het lesprogramma over brood en de bakker.

Lees hier onze visie op duurzaamheid.