Blog: Barbecuetijd

Vakantieblog van onze voedingsdeskundige


Het draait deze keer vooral om inspiratie! Het is vakantie voor de kinderen, ’s avonds lekker lang licht en vaak mooi weer, lang leve de zomer! Als we dan ook nog eens gezellig samen zijn, is dat het moment om weer de barbecue aan te steken. Iets wat veel mensen al gedaan hebben afgelopen tijd, thuis op ons balkon kon ik dat goed ruiken! Om de barbecue een beetje anders, maar nog lekkerder te maken, heb ik wat tips voor je.

 

Lekker brood

Brood, lekker bij het ontbijt maar ook zeker bij de barbecue! Vaak wordt er wit of bruin stokbrood gegeten bij een barbecue. Lekker met kruidenboter of tapenade, hmmm. Hartstikke lekker, maar heb je wel eens iets anders geprobeerd? Bij mij thuis is het desem-groentebroodje altijd een succes bij de barbecue. Dit is een kleiner desembroodje die ik in plakken snijd en op tafel zet met roomboter of kruidenboter. Heerlijk en het geeft net even wat extra’s aan de barbecue.

Spreekt een groentebroodje u wat minder aan? Probeer dan eens een desem olijven, desem knoflook- peterselie of desem kaas kummel stokbroodje! Allemaal desembrood, maar toch heel verschillend. Vooral met tapenade erop zijn deze om je vingers bij af te likken!

Wij hebben veel keuze in bijzondere soorten desembrood. Zo hebben wij ook een nieuw wit desembrood waar al wat kruidenboter in zit. Even afbakken in de oven en klaar. Mijn collega’s in de winkels helpen je graag bij het kiezen van een geschikt desembrood voor jouw barbecue. Als je liever gewoon stokbrood eet, maar toch eens iets anders wilt, kun je de plakjes stokbrood even roosteren op de barbecue. Ze worden dan ook in het midden knapperig, heerlijk met wat kruidenkaas en een plakje gerookte zalm bijvoorbeeld.

 

Meer kleur bij de barbecue

Ik vind dat groenten meer kleur en smaak geven aan je barbecue. We eten al snel 5 à 6 stukken vlees op zo’n grillavond, maar waarom niet eens wat minder vlees en wat meer bijzondere broodjes en groenten? Alleen vlees met sausjes is zo saai… Rooster daarom eens een paprika, aubergine, courgette of grote stukken ui op de barbecue. Het roosteren geeft een hele andere smaak aan de groente dan wanneer je het zou bakken. Gebruik desgewenst wat olijfolie. Strooi na het roosteren wat Himalayazout over je paprika en eet hem lekker op naast je hamburger. Ben je bang dat de groenten tussen het rooster door vallen als je ze op de barbecue legt? Koop dan een klein (wegwerp) grillbakje in de supermarkt. Doe er wat olijfolie in en de kleinere stukjes groente en zet deze op het rooster. Ook heel handig voor vis!

 

Meer inspiratie?

Op de website en in onze winkels vindt u verschillende flyers met recepten. Allemaal leuke ideeën voor zomerse hapjes, lunches en snacks voor bij de borrel! 

Heeft u een vraag over brood en gezondheid? Stel uw vraag via deze link en u ontvangt zo snel mogelijk reactie. En bezoekt u onze winkel in de Koningshoek? Schroom dan niet om uw vragen aan mij te stellen.

Gezonde groet,
Willemijn Zwinkels

Voedingsdeskundige bij Meesterbakker Roodenrijs
Frans stokbrood 3/4
Knapperig gebakken wit stokbrood op basis van desem. Door de desem droogt het stokbrood niet snel uit en is het lekker knapperig.
€ 1,85
Kaasuienstok 200
wit stokbrood bedekt met een laagje uiensnippers en geraspte kaas
€ 2,10
Chili stokbrood
Wit stokbrood met pittig korstje.
€ 2,40

Recept: Borrelbrood van desem

met kaas en rozemarijn


Met onze desembroden maak je zelf eenvoudig dit borrelbrood met kaas en rozemarijn. Het ziet er niet alleen geweldig uit, maar het smaakt ook heerlijk. Varieer er zelf lekker op los met de keuze van de kaassoorten. Dit brood is perfect voor bij de borrel of barbecue!
Lees verder
Borrelbrood met kaas en rozemarijn