Blog: Gemak van afbak

Het gemak van afbak


Elke ochtend krakend vers brood in het rek, daar werken onze broodbakkers hard voor. In de bakkerij wordt ’s nachts het grootste deel van ons broodassortiment gebakken zodat ’s morgens vroeg de winkels gevuld zijn met vers brood. Maar hoe zit dat als je pas ’s middags tijd hebt om naar de bakker te gaan?


 

Sorry, het Polder Korn is op...

Het is altijd vervelend als jouw favoriete brood net op is als je in de winkel komt. En echt, de vraag verschilt enorm per dag! De ene dag wordt er veel gevraagd naar Polder Korn, de andere dag heeft iedereen trek in Duinenbrood of het is opeens witbrooddag. Om zoveel mogelijk teleurstellingen te voorkomen hebben onze bakkers Meesterbroden bedacht. Meesterbroden zijn halfgebakken broden die met aandacht en vakmanschap gemaakt zijn door onze broodbakkers. Ze zijn alleen nog niet helemaal afgebakken. En dat doen wij, in de winkeloven, als het brood op raakt.

Onthoud wel dat het brood na het bakken nog een uurtje goed moet afkoelen voordat het gesneden kan worden. Als brood te warm gesneden wordt, trekken de messen van de snijmachine het brood aan de binnenkant kapot en dat resulteert in brood vol gaten.


 

Vers gebakken desembrood

Ook desembrood in allerlei varianten maken de bakkers halfgebakken. En weet je wat het fijne is aan de halfgebakken desembroden? Dat je deze dus ook halfgebakken mee kunt nemen voor thuis! Niets is lekkerder dan een vers afgebakken brood op zondagochtend bij het ontbijt. Bovendien mag een sneetje desembrood best wat dikker zijn dan een normale boterham, toch? Je kunt het brood na het afbakken lekker zelf snijden. De desembroden bak je ongeveer 10 minuten op 200 graden. Dit geldt ook voor de Meesterbroden. De kleinere afbakbroodjes zoals kaiserbroodjes en pistolets mogen iets korter (ongeveer 6 minuten).


 

Aanbiedingen

Deze week kun je voor een leuke prijs kennismaken met onze Meesterbroden. Ze zijn namelijk in de aanbieding met twee meestertjes. Meestertjes zijn kleine, lekkere en voedzame meergranenbroodjes met vruchtjes, noten en zaden. Deze broodjes kun je ook halfgebakken meenemen om eventueel thuis af te bakken.

Heb je nog een vraag over brood en gezondheid? Stel je vraag via deze link en je ontvangt zo snel mogelijk reactie. En bezoek je onze winkel in de Koningshoek? Schroom dan niet om jouw vragen aan mij te stellen.

Gezonde groet,

Willemijn Zwinkels
Voedingsdeskundige bij Meesterbakker Roodenrijs
 
Parisette wit
Wit hard broodje.
€ 0,59
Roodenrijsjes ciabatta bake off
Krokant desem broodje bereid met witte bloem en olie.
€ 0,85
Rusti meergranen
Op de vloer gebakken meergranenbroodje.
€ 0,77

Recept: Pizza-lachebekjes

van heerlijke ciabatta's


Broodje jam, broodje kaas... Maar wat dacht je van een zelfgemaakt pizzabroodje? We gebruikten hiervoor ciabattabroodjes. Lekker, makkelijk en ze laten zich goed omtoveren tot de leukste lachebekjes. Als dat geen leuke lunch is!
Lees verder
Pizza-lachebekjes van ciabatta's