Westlandse IJsmoppen

Ze zijn er weer!

Westlandse ijsmoppen 


Westlanders en schaatsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het liefst schaatsen we op natuurijs, lekker op een Westlandse sloot. En al het éven kan richting Vlaardingen voor een zak ijsmoppen. Zonnetje aan de lucht, handjes op de rug, mooi zwart ijs, zie je het voor je?

Van oudsher schaatsen we vanuit het Westland naar Vlaardingen. Daar haalde we bij Bakker Hazenberg een lekkere zak ijsmoppen. Vervolgens gingen we een paar deuren verder bij Café De Kroon naar binnen voor een drankje om na verloop van tijd, opgewarmd en bijgekletst, het ijs weer op te stappen voor de terugweg naar huis. Bakker Hazenberg en Café De Kroon zijn inmiddels gesloten maar nog steeds is 'naar Vlaardingen' het schaatsdoel voor vele Westlandse schaatsers. En soms kun je zelfs nog Vlaardingse moppen bemachtigen bij een café aldaar.

Tijdens de schaatskoorts van februari 2018 bedachten onze bakkers dat het tijd is voor een Westlandse IJsmop. Dus gingen we aan de slag om een eigentijdse versie van de bekende Vlaardingse mop te bakken. Onze Westlandse IJsmoppen zijn verkrijgbaar in het Westland, dus daar hoef je niet ver voor te schaatsen. Maar het mag natuurlijk wel!


Wij wensen jullie veel schaatspret!

Polder dubbel donker
Extra donker meergranenbrood met volkorenmeel en tarwebloem.
Vanaf € 1,85
Eierkoeken
De lekkerste eierkoeken van de regio.
per 6 € 4,50
Hazelnoot creme gebakje
Schuimplakjes gevuld met luchtige hazelnootcrème, gedecoreerd met zoete stukjes hazelnoot.
€ 2,60
Volkoren-puntje
Zacht broodje op basis van volkorenmeel.
per 6 € 2,70

Recept: Zalm hotdog

met romige zuurkool


Een warm tussendoortje of als onderdeel van de lunch. Dit broodje hotdog is anders dan anders. Gemaakt met in spek gewikkelde zalm in plaats van een worstje maar wel met de traditionele zuurkool.
Lees verder
Zalm hotdog met romige zuurkool