Spelt eierkoek met rood fruit spread

Bij de Meesterbakker hebben we naast de naturel variant ook spelt eierkoeken. Beide hebben ze hun eigen smaak. Om deze lekkere en gezonde tussendoortjes om te toveren in een feestje, hebben we een recept voor een frisse rood fruit spread. Dat combineert heerlijk bij de nootachtige smaak van onze spelt eierkoeken.

Ingrediënten:

  • Spelt eierkoeken
  • 250 gr aardbeien
  • 150 gr frambozen
  • ½ limoen
  • 2 el suiker
  • 3 el allesbinder

Bereiding:

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kwarten. Doe in een steelpannetje samen met de frambozen. Pers de ½ limoen uit boven de pan en voeg de suiker toe. Breng het rode fruit aan de kook en laat zachtjes 5 – 10 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en gebruik een pureestamper om het fruit te pureren. Verwarm het gepureerde fruit nog een keer en voeg al goed roerend 2 a 3 el allesbinder toe. Laat de rood fruit spread volledig afkoelen en smeer deze op een spelt eierkoek.

Dit recept is ontwikkeld door foodblog Mind Your Feed. Kijk voor meer lekkers op www.mindyourfeed.nl