Broodje Surinaamse kipkerrie

Gebruik bij voorkeur Surinaamse ingrediënten voor het lekkerste resultaat. Deze pittige Surinaamse kipkerrie smaakt heerlijk bij een zomerse lunch of picknick.

Ingrediënten

  • 4 witte broodjes
  • 300 gram kipfilet
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1/2 Madamme Jeanette peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels Surinaamse kerriepoeder
  • 100 ml water
  • 1 rundvleesbouillonblokjes

Bereiding

Bak de ui en peper glazig in een beetje olie. Voeg op laag vuur fijngesneden knoflook, tomatenpuree, Surinaamse kerriepoeder, het water en het bouillonblokje toe. Na 15 minuten koken kun je de saus gladder maken met een staafmixer. Snij de kipfilet in blokjes. Zet het vuur hoog en doe de kip bij de kokende saus. Zet het vuur laag en laat onder goed roeren de kip in 10 tot 15 minuten gaar worden. Voeg eventueel wat water toe. Snij de broodjes open en rooster ze opengeklapt kort. Doe op een broodje ongeveer 3 eetlepels kipkerrie. Serveer er eventueel Surinaamse sambal en komkommersalade bij.