Column Arjan Roodenrijs

De tijd staat niet stil en wij bewegen mee

Beste lezer,

Wij presenteren met trots ‘Meesterwerk’; een magazine van Meesterbakker Rodenrijs. We bakken al ruim 125 jaar brood en banket en we zijn er trots op dat wij dat al zolang mogen doen. Elke dag zetten we met z’n allen ons beste beentje voor.  In dit magazine laten we aan jullie zien, waar we voor staan.
Allereerst één van de belangrijkste ingrediënten van ons bedrijf; de medewerkers. Zij vertellen in dit magazine wat ze leuk vinden aan hun werk, waar hun passie ligt. Ook vroegen we een aantal klanten waarom ze bij ons komen. Dat leverde een aantal mooie verhalen op over mensen en producten.

Producten die wij soms al jaren bakken, traditioneel volgens oude familierecepten. Maar ook producten, die helemaal van nu zijn. Met verrassende smaken, hedendaagse uitvoeringen en ingrediënten waar we mee experimenteren.  
Want de tijd staat niet stil en wij bewegen mee. We leggen ons oor te luisteren in onze omgeving, horen graag wat jullie wensen zijn en passen ons daarop aan. Om jullie vervolgens te inspireren met nieuwe producten of lekkere recepten.
Naast inspiratie geven we ook informatie over onze producten en ingrediënten.  In deze tijd van de snelle media zijn de berichten soms tegenstrijdig en verwarrend. We beantwoorden graag jullie vragen hierover. Om dit goed te kunnen doen, zijn we regelmatig in training en bespreken we vraagstukken intern.

Zo praten we ook over duurzaamheid en MVO. Al jaren hebben wij dit hoog in het vaandel staan. Sinds een jaar brengen we met een groep collega’s binnen het bedrijf hier structuur in aan, zodat onze acties meer effect hebben. We kijken kritisch naar onze afvalstromen en onze verpakkingsmaterialen. Wat kan beter, zonder kwaliteit te verliezen. Een uitdaging, die we graag aannemen. Duurzaam ondernemen betekent ook denken aan de volgende generatie.  Door te werken met leerlingen geven wij dit mooie vak door, zoals wij het ook geleerd hebben.
Zo komt alles waar we voor staan terug in dit ‘Meesterwerk”. Wij hopen dat jullie er met plezier in lezen en graag tot ziens in één van onze winkels.

Hartelijke groeten,
Arjan Roodenrijs

Polder volkoren
Meergranenbrood op basis van 100% volkorenmeel. Lekker mals en super gezond doordat al het goede van de hele tarwekorrel erin zit.
€ 3,15
Eierkoeken
De echte Westlandse met krokant randje en zachte binnenkant.
€ 0,67
Tompouce
Knapperig bladerdeeg gevuld met een banketbakkersroom en bedekt met een dikke laag roze fondant.
€ 2,00
Polder korn
Ons populairste donker meergranenbrood.
€ 3,15

Recept: Desembrood met

met pittige avocadospread


De zoete, romige smaak van avocado gaat heel goed samen met een van onze desembroden. De knapperige korst is een mooie combinatie met de zachte spread. Snij het brood in lekkere dikke plakken en verwen jezelf met deze heerlijke lunch.
Lees verder
Desembrood met pittige avocadospread