Veelgestelde vragen

En natuurlijk de antwoorden...


Heb je een vraag aan ons? Dan beantwoorden wij die natuurlijk graag. Onze bakkerij is telefonisch bereikbaar via 015-2158111. Je kunt je vraag ook mailen naar info@roodenrijs.nl. We sturen je dan zo snel mogelijk een reactie. Je kunt je vraag natuurlijk ook stellen in een van onze winkels. 

Hieronder hebben wij de veelgestelde vragen mèt de antwoorden op een rijtje gezet. Misschien staat jouw vraag hier wel tussen. Wel zo makkelijk.


Hoe bak ik bake-off brood af?

Voor de meeste broden is 8 minuten op 200 graden goed voor een lekker knapperig brood. Elke oven is anders dus het is ook een kwestie van uitproberen. Voel voorzichtig aan de korst van het brood na 8 minuten. Is deze krokant en mooi gekleurd dan kan het broodje uit de oven. Zo niet, laat het nog een minuut (of twee) erin staan tot het perfect afgebakken is. Tip voor vers afgebakken stokbrood: Laat het brood heel even liggen voor je het gaat snijden. Dat snijdt veel beter waardoor je veel mooiere sneetjes krijgt.


Kunnen jullie ook lactosevrije taarten en gebakjes maken?

Helaas kunnen wij geen lactosevrije taarten maken. We hebben wel een lactosevrij gebakje. Dit is een bolgebakje gemaakt met plantaardige ingredienten. De smaak wisselt met het seizoen mee. Je vindt het in de webshop bij gesorteerd gebak. Onze overige banketproducten bevatten allemaal roomboter en/of slagroom. Er zijn lactose-arme koekjes, dit zijn bitterkoekjes, weespermoppen, hoefjes en brussels banket.


Hebben jullie ook glutenvrij brood en gebak?

Ja, wij hebben glutenvrij brood van Damhert op bestelling. Dat kan zowel in onze winkels als in onze webshop. Deze producten worden in een speciale glutenvrije bakkerij gebakken en komen gasverpakt bij ons binnen. Deze producten zijn daarom 100% glutenvrij. We hebben één glutenarm gebakje in ons assortiment, dit is het hazelnoot-crème gebakje. Al onze banketproducten worden gemaakt in een banketbakkerij waar wel met glutenvolle grondstoffen gewerkt wordt. We kunnen het risico op kruisbesmetting dus nooit helemaal uitsluiten. 
 

Hebben jullie ook suikerarm gebak?

Ja, wij hebben twee suikerarme gebakjes in ons assortiment. Dit zijn ons suikerarme appelbol en suikerarme slagroomgebakje. Deze gebakjes worden vanuit de vriezer geleverd op bestelling en zijn te bestellen in onze winkels.
 

Hebben jullie ook koolhydraatarm brood in jullie assortiment?

Ja, ons koolhydraatarm brood bevat 2,5 gram koolhydraten per boterham en is verkrijgbaar in onze winkels. Het is slim om het van te voren te bestellen via de webshop of in onze winkels.


Hebben jullie informatie over de ingrediënten en allergenen van jullie producten?

Jazeker. Bij bijna alle producten in onze webshop staan de allergenen vermeld. Voor meer informatie kun je ook altijd contact opnemen met de bakkerij of terecht in onze winkels.


Tot hoe laat kan ik een bestelling plaatsen voor de volgende dag?

Tot 17:00 uur zijn wij telefonisch bereikbaar op de bakkerij en kantoor. De winkels zijn tot sluitingstijd bereikbaar. In de webshop kun je tot 15:30 uur een bestelling plaatsen voor de volgende dag.
 

Maken jullie ook bruidstaarten?

Ja, hele mooie zelfs. Lees hier meer informatie over onze bruidstaarten en het traject hiervoor.
 

Waar kan ik met mijn klacht terecht?

Heb je een klacht? Dat vinden wij natuurlijk erg vervelend, maar we vinden het fijn als je het laat weten, zodat we een passende oplossing kunnen vinden. Je kunt je klacht het beste e-mailen naar info@roodenrijs.nl. Je kunt je klacht ook kenbaar maken in een van onze winkels. Heb je een klacht over een specifiek product, is het fijn als je het product meeneemt of een foto maakt van het product.