Meesterbakker Roodenrijs

Het verhaal van een familiebedrijf

In 1885 stookt de eerste bakker Roodenrijs de ovens op aan het Plein in Wateringen. Deze Piet Roodenrijs is de overgrootvader van huidige eigenaar Arjan Roodenrijs. Er zijn veel dingen veranderd, maar er is ook veel hetzelfde gebleven. 


Wat doen wij?

  • Wij bakken en verkopen en brede variëteit aan ambachtelijke brood- en banketproducten van onderscheidende kwaliteit.
  • Regelmatig introduceren we nieuwe smaaksensaties en regionale specialiteiten.
  • Onze winkels stralen gezelligheid uit en zijn een ontmoetingsplek in de buurt.
  • Wij delen onze kennis en kunde via workshops en voorlichting, in de winkel en online.
  • Met een glimlach staan wij voor onze klanten klaar.


Waarom doen wij dat?

  • Geluk zit in de kleine dingen. Wij geloven dat onze liefde voor het ambacht kan bijdrage aan een dagelijks portie geluk. Een glimlach kan bezorgen  op het gezicht bij de mensen om ons heen. Elke dag weer.


Hoe doen we dat?

  • Door persoonlijke aandacht te hebben voor de wensen, talenten en dromen van onze klanten medewerkers en leveranciers.
  • Wij delen en koesteren graag ons vakmanschap en de ervaring die wij sinds 1885 met ons meenemen.
  • Keuzes voor kwalitatief hoogwaardige grondstoffen.  
  • Inspringen op de wensen van onze klanten door flexibel en innovatief te zijn.
  • Altijd op zoek naar hoe wij, vanuit onze kerncompetenties, sociaal betrokken kunnen zijn en maatschappelijk meerwaarde kunnen bieden.
  • Wij spannen ons in om de natuurlijke hulpbronnen waarvan wij afhankelijk zijn, zoals schoon water, vruchtbare grond en schone lucht, te beschermen.


Geschiedenis

Het begint allemaal met Petrus Mattheus (Piet) Roodenrijs. Hij wil bakker worden en zijn vader koopt voor zijn dan nog minderjarige zoon, een bakkerij op het Plein in Wateringen.

Later werken de zoons van Piet mee in het bedrijf en één van hem, Jan Roodenrijs, neemt de bakkerij van zijn vader over. Frans Roodenrijs, de zoon van Jan, opent in 1968 het eerste filiaal in winkelcentrum In de Bogaard in Rijswijk. In 1976 wordt een nieuwe broodbakkerij geopend in de Plaspoelpolder in Rijswijk.
 
In 1987 stapt Arjan Roodenrijs in het bedrijf, een aantal jaar later zijn broer Joop. Er worden steeds meer winkels geopend. Joop verlaat in 2000 het bedrijf om gezondheidsredenen en Arjan fuseert in dat jaar met bakkerij Van der Pluijm uit Kwintsheul. Het bedrijf telt dan 15 winkels. 

Na tien jaar houdt de samenwerking met familie Van der Pluijm op. In dat jaar viert de bakkerij haar 125 jarig bestaan wordt het predicaat 'Hofleverancier' ontvangen. Dit is een eretitel, die enkel wordt toegekend aan familiebedrijven, die minimaal 100 jaar bestaan en een uitstekende staat van dienst hebben. Een titel, die met trots gedragen wordt.

Inmiddels heeft Meesterbakker Roodenrijs 19 winkels in de regio Den Haag - Rijswijk – Westland. De bakkers bakken elke nacht vers brood, broodjes, gebakjes en koekjes in de bakkerij in Rijswijk. Daarna wordt in de winkels in Den Haag, Westland en Maassluis gelegd; soms wordt het nog afgebakken, gesneden of verpakt. En met een glimlach voor jou klaargelegd. De bakkers spelen in op de laatste trends, maar zullen nooit het ambacht uit het oog verliezen. Zo wordt er chocolade verwerkt op ambachtelijke wijze in eigen chocolaterie. Ook wordt er biologisch desembrood op basis van eigen desemcultuur gebakken. De meeste producten zijn handgemaakt, niet zelden volgens oud familierecept.

 

Lees hier over onze dromen en ambities en hoe we die gaan bereiken.