Met het oog op de toekomst

Voor mens, milieu en elkaar

Duurzaamheid kunnen wij op allerlei manieren toepassen in de bakkerij. We kijken voortdurend of we dingen anders aan kunnen pakken het milieu minder te belasten. Als we grondstoffen of producten uit de buurt kunnen gebruiken, willen we dit graag doen. Hoe minder (vervuilende) kilometers er afgelegd hoeven worden, hoe beter. De kwaliteit moet natuurlijk wel top zijn maar dat spreekt voor zich. We kijken kritisch naar onze afvalstromen. Kunnen we een product nog een andere bestemming geven? Dat levert mooie resultaten op. 'Oud' witbrood wordt paneermeel, van andere broodjes maken we een crackertje. Ook stimuleren we projecten die bijdragen aan een beter milieu. Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan een toekomst voor iedereen. 
 

Locale helden


Druiventaart en Druivenbommetje
Met Westlandse druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinsight uit Den Hoorn en Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck uit Kwintsheul.


 
   
Waterings Molenbrood
Met meel van de Wateringse molen. Het graan wordt vermalen in Wateringen en verbouwd in Hoekse Waard. 


Saucijzenbroodjes
Met heerlijk kruidig gehakt van locale Keurslager Warmenhoven uit Wateringen.


Oud kaas mosterd brood
Met kaas van Kaas en Zuivelboerderij van Winden uit Schipluiden.


 

Een tweede leven


Bierbrood
Dit heerlijke broodje is gemaakt met bierbostel, een restproduct van het bierbrouwen. Een duurzame keuze dus! Voedzaam, vezelrijk en erg lekker.

Pane picante
Deze broodcrackers zijn gemaakt van overgebleven brood. In de bakkerij hebben we dit brood gesneden, gemarineerd en nog een keer gebakken. Waarom weggooien? Lekker bij de borrel!



Bag again - Duurzame broodzak
Deze broodzak van biologisch katoen kun je steeds weer opnieuw gebruiken. Alle beetjes helpen tegen de plastic soup.


Wij ondersteunen de volgende initiatieven:

      
   
 
Waterings molen volkoren
Volkorenbrood met ambachtelijk vermalen meel van de Wateringse molen 'De Windlust'.
€ 3,20
Saucijzenbroodje
per stuk Hartig broodje gevuld met kruidige gehakt van de Slagers van Warmenhoven uit Wateringen.
€ 2,30
Pane pikante per bakje
Hartige broodcrackertjes gemaakt van overgebleven brood. Lekker bij de borrel!
€ 3,25
Haaglands volkoren
Fijn volkorenbrood.
Vanaf € 1,70

Recept: Broodcroutons

van oude boterhammen


Broodcroutons zijn ideaal om restjes oud brood weg te werken. Je eet ze bij de soep, salade of als knabbeltje bij de borrel. Het geheim van de ultieme crouton is de knoflookolie als basis. Vervolgens kun je er lekker op los variëren met verschillende toevoegingen. We geven je graag een paar voorbeelden.
Lees verder
Broodcroutons