Broodprijzen

Helaas onvermijdelijk

Onze broodprijzen gaan omhoog

Als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn wij helaas genoodzaakt onze broodprijzen te verhogen. Dat doen wij met ingang van 21 maart 2022. Elk heel brood gaat met 0.25 ct omhoog.


Er wordt volop over gesproken in het nieuws: De broodprijzen staan onder druk. Dit komt door een forse stijging van de grondstoffenprijzen en daarnaast zijn de kosten voor energie ook enorm omhoog gegaan. 


Tarweprijs De tarweprijs is op dit moment hoger dan ooit. 29% van de wereldwijde tarweproductie komt uit het gebied rondom de Zwarte Zee, oftewel uit Rusland en Oekraïne. In deze periode moet de wintertarwe geoogst worden, maar dat verloopt door omstandigheden erg moeizaam. Een deel van de oogst zal waarschijnlijk verloren gaan, omdat het niet op tijd van het land komt. Daarnaast moet de zomertarwe de komende 4 weken ingezaaid worden en dat is momenteel het grootste probleem. De transporten met zaadjes komen het gebied niet in, er is onvoldoende mankracht om in te zaaien, er is gebrek aan kunstmest. Met andere woorden: Schaarste dreigt en dit heeft de tarweprijs tot ongekende hoogte opgedreven. De tarweprijs is inmiddels ruim verdubbeld in prijs.

 
Energiekosten


De stijging van de prijzen voor energie veroorzaken daarnaast een forse kostenverhoging in de bakkerij. Brandstof is onmisbaar voor onze ovens en voor de auto's waarmee we het brood naar onze winkels en klanten brengen. De huidige energieprijzen drukken daarom ook erg op de kostprijs van een brood. De gasprijzen zijn inmiddels ruim verviervoudigd.


Prijsstijging


Dit maakt het voor ons noodzakelijk om onze broodprijzen te verhogen. Dat doen wij met ingang van maandag 21 maart 2022. Elk heel brood gaat dan met 25 ct omhoog. De overige producten uit de bakkerij zoals kleine broodjes, koek, cake en gebak zijn minder gevoelig voor de tarwe en energieprijzen, dus deze blijven gelijk.

 

Duinen original
Heerlijk meergranenbrood gedecoreerd met zonnepitten.
Vanaf € 1,98
Duinen volkoren
Volkorenbrood met zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en gebroken stukjes hazelnoten.
Vanaf € 1,98
Sesam volkoren
Fijn volkorenbrood met sesam.
Vanaf € 1,78
Choc.sprits groot per cup
Brosse grote spritskoeken gedipt in de chocolade. Per vier verpakt in een cup.
€ 3,75

Recept:
Clubsandwich van Duinen Volkorenbrood


Duinen Volkorenbrood is een heerlijk volkorenbrood met lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad en kleine stukjes hazelnoot. Dit combineert heel lekker met de ingrediënten van deze clubsandwich. Dus ga aan de slag met al deze verse groenten en beleg. Lekker stapelen en smullen maar!
Lees verder
Duinen volkoren clubsandwich