GOUD voor oliebol en appelbeignet

Vakjury beslist:

Onze oliebollen en appelbeignets zijn GOUD

Onze oliebollen zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum* (NBC) ‘Bekroond met Goud’ en daar zijn we trots op. Het bijzondere is dat ook onze appelbeignets een gouden bekroning hebben gekregen. Reden voor een feestje!


Om deze gouden bekroning te krijgen is hard gewerkt door ons oliebollenteam. We zijn al vroeg begonnen met proefbakken, keuren en bijstellen. Tot we naar ons idee de perfecte oliebol te pakken hadden en die hebben we aangeboden aan de keurmeesters van het NBC waar ze op punten als smaak, vetgehalte en structuur werden onderzocht.

We zijn heel trots dat onze oliebollen met goud bekroond zijn. Wij vonden het een goede bol maar de keurmeesters hebben het voor het zeggen en de lat ligt best hoog. Een kroon op het werk van het oliebollenteam!

Wat betreft de appelbeignets waren we zelf altijd al overtuigd dat het de lekkerste zijn. Het zijn net gebakjes, zo lekker! We hebben ze nog niet eerder officieel laten keuren. Ze kwamen glansrijk door de test en kregen ook een Gouden bekroning.

Producten die ‘Bekroond met Goud” worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl


Op deze website (onder 'ons vakmanschap') en op ons YouTubekanaal staat een filmpje waarin je kunt zien hoe de ‘gouden’ oliebollen gebakken worden.

Wij verheugen ons op het bakken van deze heerlijke oliebollen en appelbeignets. We beginnen direct na de Kerst met bakken en gaan door tot iedereen zo’n heerlijke ‘gouden’ bol of beignet heeft kunnen proeven op oudejaarsdag.

*Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.
Bo witte stokjes
3 witte stokbroodjes in een zakje om zelf thuis af te bakken. Ideaal om op voorraad te hebben voor bij de lunch, borrel of diner.
Vanaf per 3 € 2,40
Koekblikje + roomboterzoutjes 125 gram
Gezellig koekblikje gevuld met ambachtelijke roomboterzoutjes. Hierin kunnen ze lekker vers blijven.
€ 7,50
Waterings plukbrood
Een half afgebakken broodje met zeezout en sesamzaad om te delen bij de borrel. Even afbakken en smullen maar!
€ 2,75
Quiche ham/kaas/ui -
hartige taart met ham, kaas en ui
€ 6,95

Recept: Spaanse broodtapa's

van brood naar keuze


Vrolijke Spaanse hapjes voor bij de borrel. Deze broodtapas zijn gemaakt met chorizo, tonijnmayonaise, tomaat en sla. In dit recept wordt het Duinenbrood licht geroosterd. Hierdoor krijgen de zaden nóg meer smaak.
Lees verder
Spaanse broodtapa's