Koolhydraatarm brood

Brood met verlaagd koolhydraat gehalte

Ons koolhydraatarme brood

Ons koolhydraatarme brood is een hit onder de mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Met een jasje van tarwegries heeft het brood een lekker krokant korstje. 

Koolhydraatarm brood van Meesterbakker Roodenrijs bevat slechts 2,5 gram* koolhydraten per boterham en behoort daarmee tot één van de broden met het laagste koolhydraat percentage van het land.

Ons koolhydraatarm brood bevat veel zaden. Hierdoor is het arm aan koolhydraten en rijk aan vezels en eiwitten. Voor mensen die willen afvallen of een koolhydraatarm dieet volgen is dit een ideale manier om toch wat brood te blijven eten. Ook voor sporters vormt het koolhydraatarm brood een interessante aanvulling. Eiwitten hebben een positieve invloed op de ontwikkeling en herstel van spieren.

Koolhydraatarm brood heeft een losse structuur. Dat komt doordat in het brood veel zaden verwerkt en een stuk minder bloem en meel dan in andere broodsoorten. Het brood is daardoor ook wat langer houdbaar en blijft lekker lang vers.

Eigenlijk zou het officieel 'brood met verlaagd koolhydraat gehalte' moeten heten omdat de norm voor koolhydraatarm 5 gram koolhydraten per 100 gram is. Met dit broodje kom je uit op ongeveer 7 gram wat heel weinig is voor zo'n lekker brood. Ter vergelijking, 'normaal' brood bevat tussen de 40 en 55 gram koolhydraten per 100 gram.

Voedingswaarden per 100 gram (= ongeveer 3 boterhammen)
Energetische waarde 994 kJ / 238 Kcal
Eiwit 24,08 gram
Vet 10,33 gram
Verzadigd vet 1,25 gram
Koolhydraten 7,05 gram
Suiker 0,64 gram
Voedingsvezels9,48 gram
* De dikte van  de sneetjes kan verschillen: 2,5 gram is een gemiddelde.

Lees hier meer over onze kleine Lowcarb broodjes.
 
Low carb broodjes
Krokante broodjes met een verlaagd koolhydraatgehalte, ca 14 gram koolhydraten per broodje, Lekker met gezond beleg, bij de warme maaltijd of als 'stokbroodje'.
Vanaf per 5 € 0,95
Koolhydraat arm brood
Koolhydraat arm brood met weinig koolhydraten, slechts ca. 2.5 gram per boterham.
€ 3,65
Polder volkoren
Meergranenbrood op basis van 100% volkorenmeel. Lekker mals en super gezond doordat al het goede van de hele tarwekorrel erin zit.
Vanaf € 2,05
Meestertjes
Hard meergranen broodje met noten, rozijnen en abrikozen.
Vanaf per 5 € 0,95

Recept: Low carb broodjes met hüttekäse, 

peer, rauwe ham en walnoten.

Onze low carb broodjes zijn krokant en koolhydraatarm. Ze bevatten ca 14 gram koolhydraten per broodje. Natuurlijk doe je daar koolhydraatarm beleg op. Wat dacht je van deze heerlijke combinatie van rauwe ham, peer, walnoten en honing?
Lees verder
Low carb broodjes met hüttekäse