Lekker veilig brood en banket

Lekker veilig brood en banket

Hygiënecode certificaat verlengd

Het hygiënecode certificaat geeft de garantie dat de heerlijke brood- en banketproducten bij ons volgens de eisen van de Hygiënecode zijn bereid.
 
Om consequent volgens de regels hygiënisch te werken is het handig om de protocollen van de Hygiënecode te volgen. Het hele bedrijf heeft zich ingezet om het certificaat binnen te halen. Alleen hygiënisch werken is niet genoeg; het moet overal in worden doorgevoerd en alle puntjes moeten op de 'i'.

De Hygiënecode voor de brood- en banketbakkerij is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eet- of drinkwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert de bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode. 
 
Het hygiënecode-certificaat is een initiatief van de stichting voedsel veiligheidsinspectie Wageningen in samenwerking met ISACert BV. Bakkerijen kunnen vrijwillig hun bedrijf laten inspecteren om te kijken of zij volgens de eisen uit de Hygiënecode werken. Meesterbakker Roodenrijs heeft deze strenge inspectie met succes doorlopen en hebben hiervoor het hygiënecode-certificaat ontvangen.

 
Gevulde koeken
per stuk Knapperige koek met echte amandelspijs.
€ 1,95
Grof volkoren + vlok
Volkorenbrood bereid met grof gebroken tarwe korrels.
Vanaf € 1,78
Roodenrijsjes polder
Het is een half afgebakken desembroodje gemaakt van donker meergranen meel afwerkt met zonnepitten, lijn- en sesamzaad.
per 5 € 4,75
Mergpijpje
Luchtig cakeje gevuld met luchtige vanillebotercrème, omwikkeld met marsepein en aan de uiteinden gedoopt in de chocolade.
€ 2,20

Recept: Desemsandwich

met kip en gegrilde groenten


Deze desemsandwich is rijk gevuld met diverse groenten. Zo kies je gemakkelijk voor een stevige lunch. Experimenteer vooral eens met onze gevulde broden. De noten en zuidvruchten die onze bakkers hier dagelijks in verwerken, zijn een smakelijke aanvulling op de zachte grillsmaak van de groenten.
Lees verder
Desemsandwich met kip en gegrilde groenten