Meesterbakkers voor Skate4AIR

Meesterbakker Roodenrijs steunt Skate4AIR

Schaatsen voor het goede doel

Skate4AIR zamelt al ruim tien jaar geld in voor onderzoek naar taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Om dit te steunen, bakken wij elk jaar Skate4air cake. Een winterse kruidencake waarvan een gedeelte van de opbrengst wordt afgedragen aan Skate4air.


Onder leiding van Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage trainen en schaatsten Skate4AIR deelnemers kilometers lang op de Oostenrijkse Weissensee of op het Runn meer in Zweden en laten zich hiervoor sponsoren. Er doen per jaar gemiddeld 150 schaatsers mee die goed zijn voor een opbrengst tot wel 450.000 euro per jaar!


Skate4air cake

Jarenlang schaatste bakker Arjan Roodenrijs zelf mee met Skate4AIR in Oostenrijk of in Zweden. Elk jaar bakken wij Skate4AIR cake, een winterse kruidencake die heerlijk smaakt én een bijdrage levert aan het goede doel. Wij dragen namelijk per cake 1 euro af aan Skate4AIR en hiermee steunen wij onderzoek naar taaislijmziekte.


Taaislijmziekte 

Taaislijmziekte is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte met een gemiddelde levensverwachting van 50 jaar. Als je Cystic Fibrosis (CF) hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen niet goed en wordt de functie hiervan steeds slechter. 
Skate4air zamelt geld in voor onderzoek naar CF en er zijn al veel resultaten behaalt. Ontwikkeling van medicijnen is het belangrijkste en dat gaat heel goed. Voor sommige mutaties is nog geen goed medicijn en daar wordt nu naar gezocht. Zodat CF voor iedereen verandert van een ziekte waaraan je vroeg overlijdt naar een chronische ziekte waar je nog best oud mee kan worden.


2022

Het schaatsevenement is helaas voor het tweede jaar afgelast. Onderzoek naar CF gaat onverminderd door. Om dit te steunen bakken wij toch Skate4AIR cake om geld in te zamelen. Bovendien zijn we allemaal dol op deze heerlijke cake!

Wil je meer doen? Doneer dan op onze Skate4AIR actiepagina. Hier zullen we ook de uiteindelijke opbrengst van de skate4AIR cake storten.

-> Inmiddels weteen we dat deze actie 4.000 euro heeft opgebracht. Hartelijk dank voor jullie steun! Sponsors

Om ons heen is inmiddels een vaste groep sponsoren gevormd, bedrijven en sympathisanten, waar wij heel dankbaar voor zijn. Om er een paar te noemen: Zeelandia Bakkerijgrondstoffen – Zierikzee, Quadraat Drukwerk - Oud-Beijerland en W&R etiketten – Tilburg. Deze organisaties staan elk jaar weer voor ons klaar als we om een bijdrage vragen en dat waarderen wij ontzettend. 

Skate4air cake
Winterse kruidencake waarmee we SKATE4AIR steunen.
€ 5,40
Gevulde koeken
knapperige koek met echte amandelspijs
€ 1,80
Saucijzenbroodje
Hartig broodje gevuld met kruidige gehakt van de Slagers van Warmenhoven uit Wateringen.
€ 1,95
Moorkoppen
Luchtige soes gevuld met slagroom en bedekt met chocoladeglazuur, een toef slagroom en een stukje ananas.
€ 2,60

Recept: Kampioentje 

met gebakken spek, ui én appel.

Kampioentjes zijn meergranenbroodjes met zaden en pitten. Deze krokante broodjes zijn lekker met allerlei soorten beleg. Je kunt je beperken tot een plakje kaas en komkommer (lekker!) maar je kunt je ook uitleven met allerlei soorten beleg. Wij hebben een paar leuke combinaties voor je bedacht. Bijvoorbeeld deze met gebakken spek, ui én appel.
Lees verder
Kampioentje met gebakken spek, ui én appel