Koolhydraatarm brood

In een nieuw jasje

Ons koolhydraatarme brood

Ons koolhydraatarme brood is een hit onder de mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Het nieuwe jasje bestaat uit een laagje tarwegries en veranderd niets aan het lage percentage koolhydraten. De decoratie maakt het broodje net wat krokanter en het ziet er mooier uit. 

Koolhydraatarm brood van Meesterbakker Roodenrijs bevat slechts 2,5 gram* koolhydraten per boterham en behoort daarmee tot één van de broden met het laagste koolhydraat percentage van het land. Ons koolhydraatarm brood bevat veel zaden. Hierdoor is het arm aan koolhydraten en rijk aan vezels en eiwitten. Voor mensen die willen afvallen of een koolhydraatarm dieet volgen is dit een ideale manier om toch wat brood te blijven eten. Ook voor sporters vormt het koolhydraatarm brood een interessante aanvulling. Eiwitten hebben een positieve invloed op de ontwikkeling en herstel van spieren.

Koolhydraatarm brood heeft een losse structuur. Dat komt doordat in het brood veel zaden verwerkt en een stuk minder bloem en meel dan in andere broodsoorten. Het brood is daardoor ook wat langer houdbaar en blijft lekker lang vers.

Voedingswaarden per 100 gram (= ongeveer 3 boterhammen)
Energetische waarde 994 kJ / 238 Kcal
Eiwit24,08 gram
Vet10,33 gram
Verzadigd vet1,25 gram
Koolhydraten7,05 gram
Suiker0,64 gram
Voedingsvezels9,48 gram
* De dikte van de sneetjes kan verschillen: 2,5 gram is een gemiddelde.

Lees hier meer over onze kleine Lowcarb broodjes.
 
Low carb broodjes
Krokante, koolhydraat arme broodjes met ca 14 gram koolhydraten per broodje, Lekker met gezond beleg, bij de warme maaltijd of als 'stokbroodje'.
€ 0,85
Koolhydraat arm brood
Koolhydraat armbrood met weinig koolhydraten, slechts ca. 2.5 gram per boterham.
€ 2,95
Polder volkoren
Meergranenbrood op basis van 100% volkorenmeel. Lekker mals en super gezond doordat al het goede van de hele tarwekorrel erin zit.
€ 2,99
Meestertje
Hard meergranen broodje met noten, rozijnen en abrikozen.
€ 0,89

Recept: Italiaanse frittata

met spinazie, geitenkaas en stokbrood


Stokbrood is een veelzijdig brood waarmee je van iedere BBQ, borrel of maaltijdsalade een feestje maakt. Samen met deze kruidige frittata, waar spinazie, paprika en geitenkaas in zit, een volwaardige lunch, waarmee je genoeg energie hebt voor de rest van de dag.
Lees verder
Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood