Opbrengst Skate4AIR cake

opbrengst Skate4AIRcake

5.000 euro voor het goede doel

Met onze Skate4air cake hebben de Meesterbakkers 5.000 euro opgehaald voor onderzoek naar taaislijmziekte (Cystic Fibrosis). Wij bedanken iedereen die een Skate4AIR cake heeft gekocht voor de steun. 


Dit jaar is er geschaatst in Zweden bij Lulea, op de Botnische golf. De schaatsers laten zich sponsoren en steunen daarmee SKATE4AIR. Zij kijken terug op een mooi evenement en delen graag een kort verslag van een onvergetelijke schaatsdag.

Op vrijdag 1 maart om 5.55 uur stonden er 50 Skate4AIR deelnemers aan de start om van zonsopgang tot zonsondergang zoveel mogelijk kilometers te gaan schaatsen.  Het is allemaal prima verlopen. Het ijs was zwart met weinig scheuren waardoor ze bijna niet gevallen zijn. De temperatuur was rond het vriespunt. De harde wind zorgde voor de grootste uitdaging. Het was namelijk een windkracht 6. Om elkaar zoveel mogelijk uit de wind te houden, reden de schaatsers grote stukken in treintjes wat zorgde voor een unieke saamhorigheid. De vrijwilligers aan de kant hebben de groep supergoed verzorgd met eten, drinken en ondersteuning. Ook zij hadden een uitdaging door de harde wind. Uiteindelijk zijn alle schaatsers tegelijk gefinisht en kijken ze terug op een heel geslaagd evenement.


Taaislijmziekte 

Taaislijmziekte is een erfelijke en ongeneeslijke ziekte met een gemiddelde levensverwachting van 50 jaar. Als je Cystic Fibrosis (CF) hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen niet goed en wordt de functie hiervan steeds slechter. 
Skate4air zamelt geld in voor onderzoek naar CF en er zijn al veel resultaten behaalt. Ontwikkeling van medicijnen is het belangrijkste en dat gaat heel goed. Voor sommige mutaties is nog geen goed medicijn en daar wordt nu naar gezocht. Zodat CF voor iedereen verandert van een ziekte waaraan je vroeg overlijdt naar een chronische ziekte waar je nog best oud mee kan worden.


Sponsors

Wij zijn erg dankbaar voor de trouwe sponsoring van bedrijven en leveranciers om ons heen. Zeelandia Bakkerijgrondstoffen – Zierikzee, Quadraat Drukwerk - Oud-Beijerland en W&R etiketten – Tilburg. Deze bedrijven staan elk jaar weer voor ons klaar als we om een bijdrage vragen en dat waarderen wij ontzettend. 


Opbrengst

De Meesterbakkers hebben in 2024 zoveel Skate4aircakes gebakken dat er 5.000,= euro overgemaakt kon worden. 

Skate4air cake
Winterse kruidencake waarmee we SKATE4AIR steunen.
€ 5,95
Gevulde koeken
per stuk Knapperige koek met echte amandelspijs.
€ 2,10
Saucijzenbroodje
per stuk Hartig broodje gevuld met kruidige gehakt van de Slagers van Warmenhoven uit Wateringen.
€ 2,30
Moorkoppen
Luchtige soes gevuld met slagroom en bedekt met chocoladeglazuur, een toef slagroom en een stukje ananas.
Vanaf per 2 € 2,95

Recept: Stoere tosti's

van stoer desembrood


Desembrood... Wist je dat je daar hele stoere tosti's van kunt maken? Bijvoorbeeld met kaas en salami. Of met mozzarella, pesto en rauwe ham. Kies je favoriete desembrood en lekker beleg en beleggen maar! Organiseer eens een tosti-lunch voor je vrienden!
Lees verder
Stoere tosti's van desembrood