Schoolontbijt

Week van het Schoolontbijt

Met een goed ontbijt maak je de beste start

In de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt van 7 - 11 november 2022 schuiven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag.


Op deze manier leren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Wij verzorgen ook een lekker ontbijtje voor een basisschool in de buurt. Dit doen we om de voordelen van een goed ontbijt onder de aandacht te brengen bij kinderen en ouders.


De voordelen van ontbijten zijn:

1. Ontbijten geeft je energie!
Door te ontbijten start je lichaam de nieuwe dag vol energie. Jouw ontbijt geeft je in de ochtend meteen de energie die je nodig hebt om te leren, te werken, te sporten en te spelen!

2. Ontbijten levert voedingsstoffen
Een gezond ontbijt levert de vezels, vitamines en mineralen waar je lijf om vraagt. Als je daar de dag niet mee begint, kan het lastig zijn om die achterstand in te halen.

3. Ontbijten helpt de stoelgang
Jouw ontbijt zet 's ochtends je darmen aan het werk en dat helpt een goede stoelgang. Vooral een ontbijt met veel vezels is goed voor de werking van je darmen. Vezels haal je bijvoorbeeld uit volkorenbrood.

4. Ontbijten voorkomt snacken.
Met een gezond ontbijt heb je vaak een vol gevoel en minder zin om ongezonde tussendoortjes te eten. Het is dus slim om de dag met een gezond ontbijt te beginnen. Het liefst volgens de Schijf van Vijf.

5. Ontbijten is lekker en gezellig.
Ontbijten is lekker en gezellig. Dus begin de dag goed met een gezond ontbtijt!

 

Volkoren producten spelen ook dit jaar de hoofdrol tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Zo bestaat het ontbijt onder andere uit volkorenbrood en volkorenpuntjes. Aangevuld met hartig en zoet beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet hiermee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Speculaas per 200 gram
Ambachtelijk gebakken speculaas bereid met roomboter.
€ 4,40
Spec rokken per 2
Lekkere dikke stukken speculaas (zonder amandelen).
€ 5,40
Speculaas taart
Speculaas gevuld met echte amandelspijs en gedecoreerd met amandelen.
€ 7,95 6,25
Amandel speculaas per 200 gr
Roomboterspeculaas met amandelschaafsel. Top Tien notering!
€ 4,95

Recept: Kids lunch tapas

van gezond volkorenbrood


Niet alleen is dit recept erg leuk om mee naar school te geven, maar het is ook erg leuk om samen te maken. De variaties zijn eindeloos, dus verzamel al het lekkers bij elkaar en smullen maar! Met cupcake vormpjes maak je makkelijk bakjes in je broodtrommel.
Lees verder
Kids lunch tapas