Verse aardbeientaart

Heerlijke aardbeientaart

Het aardbeienseizoen is gestart! Onze banketbakkers maken heerlijk gebak met verse aardbeien en dat is altijd een succes.

Als de Hollandse aardbeien op smaak zijn gaan onze bakkers aan de slag. De aardbeien moeten lekker stevig en heerlijk zoet zijn. Onze banketbakkers maken er verschillende soorten aardbeiengebak van.
 
 • Aardbeientaart

  De klassieker is de aardbeientaart. Dat is een koekbodem gemaakt van hardewenerdeeg en meegebakken amandelspijs. Daarop een royale laag echte banketbakkersroom. Hierop worden de aardbeien gelegd, voorzien van een dun laagje vruchtengelei. Smullen!
   
 • Zomerkoninkjes

  Van dezelfde lekkere koekbodem maken we ook een kleine variant; de zomerkoninkjes. Hierop een toef banketbakkersroom en natuurlijk verse stukjes aardbei.
   
 • Aardbeienschelp

  De aardbeienschelp is een knapperige bakje van bladerdeeg bedekt met suiker, gevuld met banketbakkersroom , verse aardbeien en een flinke toef slagroom.
   
 • Aardbeienvlaaitjes

  De aardbeienvlaaitjes hebben een zachte vlaaibodem, gevuld met banketbakkersroom en verse aardbeien.

We gaan weer volop genieten van deze lekkere, zoete zomerkoninkjes.
Zo uit de hand, als zomers dessert (liefst met slagroom!) of op één van onze gebakjes.
 

Aardbeienweetjes

We hebben een paar weetjes voor je over aardbeien.
Want wist jij bijvoorbeeld dat...

1. De naam ‘aardbei’ dankt haar naam aan het feit dat ze dicht bij de aarde groeit. En ‘bei’ is ontleend aan het Franse woord ‘baie’ en betekent bes.

2. Het is beter om eerst de aardbeien te wassen en daarna te ontdoen van het kroontje, anders zuigen de aardbeien zich vol met water en verliezen ze hun smaak.

3. De grootste aardbei ooit woog zo’n 230 gram.

4. De aardbei zit bomvol vezels, vitamine C en folaat (vitamine B11) bevat. Deze vitamines helpen samen met de natuurlijke suikers hersenen goed te laten functioneren.

5. De gemiddelde aardbei bevat zo'n 200 zaadjes.

Vooral weetje 4 is een goed excuus om volop te genieten van alles wat gemaakt is met verse aardbeien.

Geniet ervan!

Zomer koninkje
€ 2,50
Aardbeien taartje
€ 9,95
Aardbeien vlaaitje
€ 3,10
Aardbeien schelp + slagroom
€ 3,10

Recept: Volkorenbrood met

hüttenkäse, aardbeien en bosbessen


Aardbeien zijn natuurlijk uitermate geschikt als broodbeleg. Op een witte boterham, al dan niet met een klein beetje suiker. Maar wat dacht je van dit recept voor één van onze volkorenboterhammen met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen? Wat een plaatje!
Lees verder
Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen