Verslag van de tocht

Meesterbakker Roodenrijs schaatst de alternatieve elfstedentocht

Ideale omstandigheden op de Weissensee 

Dinsdag 21 januari heeft team Westland4air-De Uithof op de Weissensee in Oostenrijk 200 kilometer geschaatst om geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte.


Hoe verliep de tocht?

Het was prachtig weer in Oostenrijk. Strak blauwe luchten, een zonnetje en temperaturen rond het vriespunt. Kortom: prima schaatsweertje. Het ijs was in goede conditie. Natuurlijk vertoonde het hier en daar flinke scheuren maar dat hoort bij natuurijs.

Om 7:00 uur was de start. Een groot gedeelte van Team Westland4air-De Uithof schaatste de hele tocht bij elkaar. Onder begeleiding van schaatscoaches die het tempo aangeven en de groep bij elkaar houden. Een paar uit het team rijden in snellere groepen en een aantal is druk in de weer als vrijwilliger en regelen allerlei facilitaire zaken.

De dag verstrijkt en het gaat allemaal goed. De laatste ronde was de mooiste. Team Westland4air-De Uithof schaatst met elkaar om 17:00 uur over de finish. Alle teamleden hebben het gehaald, sommige hadden het de afgelopen jaren al meerdere keren geprobeerd en nu was het voor iedereen gelukt om 200 km te schaatsen.

Naast dit succes is het ook met sponsorgeld goed gegaan. De teller staat nu landelijk op 470.000 euro waarvan dit team ruim 37.000 euro heeft ingezameld. Daar komt de opbrengst van de Skate4air cake nog bij en sponsoren kan nog steeds via de website skate4air.nl.
 

Meesterbakker Roodenrijs voor Skate4AIR

Al acht jaar schaatst eigenaar Arjan Roodenrijs mee met Skate4AIR en bakker Pim Zwinkels deed dit al vijf jaar. Verkoopster Sonja Hersbach zet zich al drie jaar in als vrijwilliger ter plaatse om de schaatsers tijdens de tocht te voorzien van eten en drinken. Na een jaar als vrijwilligster te zijn mee geweest bond ook communicatiemedewerkster Judith Barendse de schaatsen onder om zich op deze manier in te zetten voor het goede doel. De overige medewerkers bakken of verkopen Skate4AIR cake. Zo draagt iedereen zijn of haar steentje bij!

Polder korn
Ons meest populaire donker meergranenbrood.
Vanaf € 1,85
Slagroomgebak ges,
Verschillende soorten slagroomgebakjes.
€ 2,60
Harde bol bruin + zonnepit
Bruin hard broodje met zonnepitten bedekt.
Vanaf per 5 € 0,50
Jutters brood
Vloer meergranenbrood met zonnepitten.
Vanaf € 1,90