Uniek!
Waterings molenbrood - met meel van de molen
Voor ons Wateringse molenbrood gebruiken de bakkers fijn volkorenmeel. Een heel uniek volkorenmeel, want het wordt speciaal voor ons gemalen door de Wateringse molen.
Voor ons Waterings molenbrood gebruiken we volkorenmeel dat speciaal voor ons wordt vermalen door de Wateringse molen 'De Windlust'. Het graan dat hiervoor gebruikt wordt, groeit op de Flora akker van het Buijtenland van Rhoon; onbespoten en onbemest. Molen 'De Windlust' vermaalt dit tot volkoren molenmeel.
Waterings molenbrood is een fijn volkorenbrood. Het is een zeer geliefd brood, erg smaakvol, fijn van structuur en toch stevig. Ook fijn om te weten, het brood bevat geen melkbestanddelen en is dus lactose-vrij.
Molen 'De Windlust' is een stellingmolen uit 1869. De molen staat aan de Heulweg in Wateringen en is een onmisbaar kenmerk van het dorp Wateringen. Sinds jaar en dag wordt hier graan vermalen voor ons Waterings molenbrood. Dus zie je op zaterdag de wieken van de molen draaien, grote kans dat de molenaars Waterings volkorenmeel aan het malen zijn.
De afgelopen 1,5 jaar heeft de molen stilgestaan omdat het wiekenkruis moest worden vervangen. Bij alle vier de wieken waren de lasnaden in slechte staat. Na onderzoek werden de wieken afgekeurd en kreeg de molen een draaiverbod. Door sponsoring is er voldoende geld bij elkaar gekregen om de restauratie te betalen. Inmiddels kan er weer graan vermalen worden en kunnen wij weer het unieke Waterings molenbrood bakken van deze bijzondere volkorenmeel.
Recept: Volkorenbrood met
hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
Aardbeien zijn natuurlijk uitermate geschikt als broodbeleg. Op een witte boterham, al dan niet met een klein beetje suiker. Maar wat dacht je van dit recept voor één van onze volkorenboterhammen met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen? Wat een plaatje!