Waterings molenbrood

Uniek! 

Waterings molenbrood - met meel van de molen

Voor ons Wateringse molenbrood gebruiken de bakkers fijn volkorenmeel. Een heel uniek volkorenmeel, want het wordt speciaal voor ons gemalen door de Wateringse molen. 


Voor ons Waterings molenbrood gebruiken we volkorenmeel dat speciaal voor ons wordt vermalen door de Wateringse molen 'De Windlust'. Het graan dat hiervoor gebruikt wordt, groeit op de Flora akker van het Buijtenland van Rhoon; onbespoten en onbemest. Molen 'De Windlust' vermaalt dit tot volkoren molenmeel. 

Waterings molenbrood is een fijn volkorenbrood. Het is een zeer geliefd brood, erg smaakvol, fijn van structuur en toch stevig.

Molen 'De Windlust' is een stellingmolen uit 1869. De molen staat aan de Heulweg in Wateringen en is een onmisbaar kenmerk van het dorp Wateringen. Sinds jaar en dag wordt hier graan vermalen voor ons Waterings molenbrood. Dus zie je op zaterdag de wieken van de molen draaien, grote kans dat de molenaars Waterings volkorenmeel aan het malen zijn. In dit filmpje vertelt voormalig molenaar George meer over volkorenmeel.

Waterings molen volkoren
Volkorenbrood met ambachtelijk vermalen meel van de Wateringse molen 'De Windlust'.
€ 3,20
Eierkoeken
De lekkerste eierkoeken van de regio.
€ 0,80
Koolhydraat arm brood
Koolhydraat arm brood met weinig koolhydraten, slechts ca. 2.5 gram per boterham.
€ 3,65
Ontbijtkoek
Ambachtelijke bakkersontbijtkoek naar traditioneel recept.
€ 3,50

Recept: Volkoren groentetosti

 

Zin in een makkelijke maaltijd? Dan is deze volkoren groentetosti een goed idee! Klaar in een handomdraai. Varieer er vooral lekker op los, zodat je je eigen draai geeft aan je tosti.
Lees verder
Volkoren groentetosti