Week van het Brood

Vokoren, volvezels, volsmaak. 


In de Week van het Brood zetten we volkoren in het zonnetje. Zo’n kraakverse volkorenboterham bij je ontbijt of lunch is niet alleen heel lekker. Hij zit ook zó vol vezels dat je er de hele ochtend of middag energie van hebt.


Volkoren

Volkoren betekent dat de hele graankorrel gebruikt wordt. Een graankorrel bestaat uit een meellichaam (binnenste gedeelte) een zemel (vliesje om de korrel heen) en een kiem. Veel voedingswaarden zitten in de kiem en in de zemel van de graankorrel. Omdat deze delen in volkorenmeel blijven behouden, bevat volkorenmeel de meeste voedingsstoffen en vezels.

Vezels

Vezels zijn de onverteerbare bestanddelen die voorkomen in plantaardige voedingsmiddelen. Wetenschappelijk is aangetoond dat voldoende voedingsvezels in onze voeding de kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten verkleint. Bovendien zorgt vezelrijke voeding snel voor een verzadigd gevoel. 
 

Smaak

Doordat in volkoren de hele graankorrel gebruikt is, is volkorenbrood heel smaakvol van zichzelf. Er is weinig meer nodig om jou te laten smullen van een volkorenboterham.

Polder volkoren
Meergranenbrood op basis van 100% volkorenmeel. Lekker mals en super gezond doordat al het goede van de hele tarwekorrel erin zit.
5,25
Grof volkoren + vlok
Volkorenbrood bereid met grof gebroken tarwe korrels.
Vanaf € 1,78
Duinen volkoren
Volkorenbrood met zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad en gebroken stukjes hazelnoten.
Vanaf € 1,98
Sesam volkoren
Fijn volkorenbrood met sesam.
Vanaf € 1,78

Recept 

Gegrilde groenten op brood

Gegrilde groenten op een knapperige broodje; dé manier om op een lekkere en makkelijke manier meer groenten te eten. Maak de groenten op smaak met tijm en je hebt een heel smakelijke lunch te pakken.
Lees verder
Gegrilde groenten met tijm