Vegetarische recepten
- Gegrilde groenten met tijm
- Bruschetta tomatensalsa
- Rucolapesto
- Italiaanse broodsalade
- Pittige paprika hummus
- BBQ Knoflookbrood
- Versierde krentenbol
- Kwarkboltaartje
- Brood met quinoasalade
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Pompoensoep
- Maaltijdsoep met pompoen
- Spicy volkorenbroodje
- Vegan volkorensandwich
Vlees- en kiprecepten
- Sandwich gerookte kip
- Peperpaté met kweepeer
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, appel en ui.
- Duinen volkoren clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Thaise salade met croutons
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
- Kampioentje op een stokje
- Lunchmuffins met spek en ei
Visrecepten
Feestrecepten
- Kerststolpudding
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Koffie met marshmallows
- Monchoudessert in een glaasje
- Mini tosti's met truffelmayonaise
- Mini broodquiches
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Knapperige Broodtorentjes
- Stoofperen smoothie
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Lief ontbijt
- Brunchmuffins met spek en ei
- Broodje Halloween
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knoflookbrood met kruiden
- Kruidnoten crumble
- Speculaas Wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Tiramisu
- Kruidnoten Tiramisu
- Sinterklaas Muffins
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Ovenschoteltje van kerststol
- Wentelteefjes voor moederdag
- Verse kaneelbroodjes

Feestrecepten
Kerststolpudding
Kerststolpudding
Feestelijk toetje voor de Kerst. Kerstpudding gemaakt van Kerststol. Serveer het met karamelsaus en een bolletje vanille-ijs en je Kerstdessert is af.
Ingrediënten - 6 pers.
- 1 Kerststol (750 gram)
- 75 gram kristalsuiker
- 5 hele eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 ml slagroom
- 1 bak vanille ijs
- 1 flesje karamelsaus
- een paar takjes munt
bakpapier
braadslede

6 pers.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Zorg dat er genoeg papier uitsteekt om straks de vorm af te dekken.
Meng de eieren met de suiker en vanillesuiker en doe daar al kloppend de slagroom bij. Snijd de kerststol in plakken en beleg de bodem van het cakeblik hiermee. Puzzel en snijd ze bij zodat ze de bodem helemaal bedekken. Hierover schep je een deel van het eiermengsel. Daarop weer een laag kerststol en ga zo door tot de cakevorm helemaal gevuld is.
Druk de lagen een beetje aan en dek de vorm af met bakpapier. Vul de braadslede met heet water en zet hier de cakevorm in. Zorg dat deze half onderwater staat.
Dit geheel zet je 60 minuten in de oven. Haal de braadslede dan voorzichtig uit de oven en neem de cakevorm uit het water. Laat deze 15 minuten afkoelen op een rekje.
Til de broodpudding uit de vorm met behulp van het bakpapier. Zet terug op het rekje en laat nog minimaal 15 minuten afkoelen zodat de pudding wat steviger wordt.
Snijd de broodpudding in plakken en serveer lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus. Garneer met een takje munt.
Bron: Brood.net
Meng de eieren met de suiker en vanillesuiker en doe daar al kloppend de slagroom bij. Snijd de kerststol in plakken en beleg de bodem van het cakeblik hiermee. Puzzel en snijd ze bij zodat ze de bodem helemaal bedekken. Hierover schep je een deel van het eiermengsel. Daarop weer een laag kerststol en ga zo door tot de cakevorm helemaal gevuld is.
Druk de lagen een beetje aan en dek de vorm af met bakpapier. Vul de braadslede met heet water en zet hier de cakevorm in. Zorg dat deze half onderwater staat.
Dit geheel zet je 60 minuten in de oven. Haal de braadslede dan voorzichtig uit de oven en neem de cakevorm uit het water. Laat deze 15 minuten afkoelen op een rekje.
Til de broodpudding uit de vorm met behulp van het bakpapier. Zet terug op het rekje en laat nog minimaal 15 minuten afkoelen zodat de pudding wat steviger wordt.
Snijd de broodpudding in plakken en serveer lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus. Garneer met een takje munt.
Bron: Brood.net