Pizza-lachebekjes van ciabatta's

Pizza-lachebekjes van ciabatta's

Broodje jam, broodje kaas... Maar wat dacht je van een zelfgemaakt pizzabroodje? We gebruikten hiervoor ciabattabroodjes maar je kunt ook heel goed petit pain of andere harde broodjes gebruiken. Lekker, makkelijk en ze laten zich goed omtoveren tot de leukste lachebekjes. Als dat geen leuke lunch is!

Ingrediënten - 4 pers.

  • 4 ciabatta’s (petit pains of andere harde broodjes)
  • 150 ml tomatensaus/passata
  • 1 kleine rode ui
  • 1 gele paprika
  • 5 champignons
  • 12 bolletjes mini –mozzarella
  • 8 plakjes salami
  • peper
  • zout
  • 2 tl oregano
  • paar blaadjes verse basilicum
Pizza-lachebekjes van ciabatta's
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de ciabatta’s (of andere harde broodjes) over de lengte doormidden, zodat je een boven- en onderkant van het broodje hebt. Snij van de bovenkant eventueel nog een klein reepje af zodat het broodje goed stevig blijft liggen. Meng de tomatensaus met de oregano en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Schil de ui en snij in dunne ringen. Borstel de champignons schoon en snij in fijne plakjes. Snij de paprika in reepjes. Smeer over elke bodem van de broodjes een laag tomatensaus en beleg met ui, champignons, paprika, plakje salami en halve bolletjes mozzarella. De pizzabroodjes mogen nu op de bakplaat met bakpapier. 10 minuten de voorverwarmde oven in en smullen maar!

Bron: www.mindyourfeed.nl
 

Wat dacht je van deze recepten?