Grand dessert

Grand dessert

Het kerstdiner sluiten we graag af met een mooi dessert. Dit grand dessert is veelzijdig, lekker, mooi en maak je zo groot of klein als je gasten willen. En het mooiste is, je hebt er bijna geen werk aan, want onze bakkers hebben alles al voor je gedaan.

Ingrediënten - 6 pers.

  • 3 duoslofjes in frambozen-, champagne- en oreosmaak.
  • 6 kerstganachegebakjes
  • 1 pakjes schuimkransen
  • 1 doosje petit glace
  • garnering naar keuze en wat je in huis hebt zoals:
  • fruit: frambozen, bessen, aardbeien
  • chocolaatjes
  • sprinkels
Grand dessert
6 pers.
printprint

Bereiding

Zet voor elke gast alvast een mooi bord klaar. Snij de duoslofjes met een scherp mes elk in zes mooie, kleine stukjes. Zet voorzichtig op elk bord een stukje slof in de smaken frambozen-citroen, champagne-schuim en oreo-chocolade. Daarna leg je op de borden een schuimkrans, een of twee petit glace en een kerstganachegebakje. Nu kun je het bord afmaken met wat fruit, zoals besjes, frambozen of aardbeien. Strooi er wat feestelijk sprinkels over en voíla, je grand dessert is klaar om te serveren.

Variatietips:
  • Zet een mooie rozet slagroom op elk bord.
  • Voeg een bolletje ijs toe.
  • Druppel wat vruchten- of chocoladesaus op het bord.

 

Wat dacht je van deze recepten?