Brood en gezondheid

Gaan hand in hand


Brood in relatie tot gezondheid houdt de gemoederen continu bezig. Doet de ene dag een nieuwe dieetgoeroe de boterham in de ban, verschijnt de dag erna de wetenschappelijke onderbouwing van een hoogleraar van het Erasmus MC waarin staat dat brood essentieel is voor de inname van voldoende jodium. Of bewijs dat het eten van volkorenbrood het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker verkleint. Het Voedingscentrum onderstreept dit met de uitleg waarom (volkoren)brood zo’n prominente plek heeft in de Schijf van Vijf.


Word je dik van brood?
Vaak wordt er gesproken over koolhydraten in brood die invloed zouden hebben op het lichaamsgewicht. Wat zijn koolhydraten en zou je beter geen of minder brood moeten eten? Willemijn Zwinkels is voedingsdeskundige en zij schreef er een interessante blogs over.
Polder volkoren
Meergranenbrood op basis van 100% volkorenmeel. Lekker mals en super gezond doordat al het goede van de hele tarwekorrel erin zit.
€ 2,99
Koolhydraat arm brood
Koolhydraat armbrood met weinig koolhydraten, slechts ca. 2.5 gram per boterham.
€ 2,95
Polder volvezel
Fijn volkorenbrood met extra vezels.
€ 2,99
Volkoren eierkoeken
Eierkoek op basis van volkorenmeel bedekt met gebroken granen.
€ 0,78