Brood en gezondheid

Gaan hand in hand


Brood in relatie tot gezondheid houdt de gemoederen continu bezig. Doet de ene dag een nieuwe dieetgoeroe de boterham in de ban, verschijnt de dag erna de wetenschappelijke onderbouwing van een hoogleraar van het Erasmus MC waarin staat dat brood essentieel is voor de inname van voldoende jodium. Of bewijs dat het eten van volkorenbrood het risico op hart- en vaatzieken, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker verkleint. Het Voedingscentrum onderstreept dit met de uitleg waarom (volkoren)brood zo’n prominente plek heeft in de Schijf van Vijf.

 

Word je dik van brood?

Vaak wordt er gesproken over koolhydraten in brood die invloed zouden hebben op het lichaamsgewicht. Wat zijn koolhydraten en zou je beter geen of minder brood moeten eten? Willemijn Zwinkels, onze Voedingsdeskundige, schreef er een interessante blog over.

 

Diëtistenpraktijk Food4life

Ben je op zoek naar voedingsadvies op maat? Diëtistenpraktijk Food4life geeft adviezen op het gebied van o.a. afvallen, aankomen, hart- en vaatziekten, diabetes, maag- darm problemen, allergieën en eetproblemen. De vakkundige diëtisten van Diëtistenpraktijk Food4life kunnen je helpen de balans te vinden tussen bewust eten en genieten en geven passende begeleiding. Ze zijn ervan overtuigd dat iedereen met voeding gezondheidswinst kan behalen. Ga voor meer informatie naar www.dietistenpraktijkfood4life.nl.
Polder volkoren
Meergranenbrood op basis van 100% volkorenmeel. Lekker mals en super gezond doordat al het goede van de hele tarwekorrel erin zit.
€ 2,85
Koolhydraat arm brood
Koolhydraat armbrood met weinig koolhydraten, slechts ca. 2.5 gram per boterham. Het brood bevat veel zaden. Hierdoor is het niet alleen heel olhydraatarm, maar ook rijk aan vezels en eiwitten. Voor mensen die willen afvallen of een koolhydraatarm dieet volgen is dit dus het ideale brood. Daarnaast is het brood een interessante aanvulling voor sporters. Eiwitten zijn namelijk van belang bij de ontwikkeling en herstel van spieren.
€ 2,95
Polder volvezel
Fijn volkorenbrood met extra vezels.
€ 2,85
Spelt eierkoeken
Eierkoek op basis van speltmeel bedekt met gebroken speltgraan.
€ 0,78