Interview Esmeralda Roos

We maken er elke dag iets gezelligs van


“Werken bij de bakker betekent de hele dag lekker bezig zijn. Je winkel vullen, broodjes bakken, klanten helpen, bestellingen klaarzetten. We zijn altijd in de weer. Tussendoor maken we tijd voor een praatje. Persoonlijk contact met de klanten is zo belangrijk. Dat maakt het werk ook leuk. Sommige klanten komen voor het praatje. Even kletsen en iets lekkers halen. Gezellig hoor. Hiervoor werkte ik in de viswinkel. Ook leuk, alleen had ik daar andere werktijden die minder goed bij het gezinsleven passen. Tien jaar geleden ben ik bij Roodenrijs begonnen als verkoopster. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Het is ook gezellig met mijn collega’s. We moeten het echt samen doen.

Roodenrijs is een fijne bakker om voor te werken. We hebben regelmatig cursussen en trainingen, worden goed op de hoogte gehouden. Wat ik ook altijd erg leuk vind, is het jaarlijkse sinterklaasfeest. Dan komen collega’s met (klein)kinderen naar de bakkerij. Dan gaan we koekjes bakken en taaitaaipoppen verven. Natuurlijk komt sinterklaas en zijn er cadeautjes voor iedereen. Dat is elk jaar weer een groot feest waar onze kinderen ontzettend naar uitkijken. En de kwaliteit van de producten is top. Ik kan het verkopen omdat het goed is.

Zelf ben ik gek op onze tompoucen. Qua brood eet ik meestal Polder Zonnedonker en op vakantie gaan er altijd eierkoeken en krentenbollen mee. Dan mis ik ons brood ook echt.”

Esmeralda is teamleidster in de winkel op de Frederik Hendriklaan 281 in Den Haag.
 
Eierkoeken
De lekkerste eierkoeken van de regio.
Vanaf per 6 € 4,80
Polder zonne donker
Donker meergranenbrood met extra zonnepitten.
Vanaf € 2,05
Krentenbollen
Zachte luxe bol gevuld met krenten en rozijnen.
per 6 € 4,20

Recept: Desembrood met gamba's,

chorizo, spinazie en paprika-tapenade


Dit recept is heerlijk op donker desembrood. Door de gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade waan je je even aan de Méditerranée. Bovendien is het eenvoudig te maken en is het een plaatje op de lunchtafel.
Lees verder
Desembrood met gamba's, chorizo, spinazie en paprika-tapenade