Interview Esther van der Burg

Van tevoren weet ik nooit hoe de dag verloopt


“Wij hebben als verkoop binnendienst een heel centrale functie. Winkels bellen ons met de meest uiteenlopende vragen, bakkers willen via ons bestellingen plaatsen bij leveranciers. We doen de deur open voor koeriers, ontvangen vertegenwoordigers en beantwoorden talloze telefoontjes. Tussendoor komen er bestellingen van klanten binnen die wij invoeren in het bakkerijsyteem. Elke bestelling die binnenkomt, wordt uiteindelijk opgenomen in lijsten voor de bakkers. Hieruit lezen zij weer hoeveel deeg ze moeten draaien, wat de vulling van een verjaardagstaart moet zijn en of het brood gesneden of ongesneden naar de klant gebracht moet worden.

Ik ben 14 jaar geleden begonnen als zaterdagverkoopster in één van de winkels in Wateringen. Een bijbaantje, naast mijn studie Franse taal en cultuur. Na mijn studie bleek een baan in die richting niet bij mij te passen en ging ik steeds meer uren bij de bakker werken. Ook werd ik weleens gevraagd op kantoor bij te springen. Daar kwam op een gegeven moment een functie vrij en omdat ‘mijn’ winkel toen dichtging, ben ik overgestapt naar kantoor. Qua studie raakt alleen nog de croissant en petit four maar verder zit ik helemaal op mijn plek.
Ik hou van het contact met mensen en de vele verschillende werkzaamheden maken dat het nooit saai is. De bestellingen die wij overdag invoeren, worden ’s nachts gebakken en klaargezet. We zijn allemaal schakels in het geheel. En zo is de cirkel elke dag weer rond.”

Esther is medewerkster verkoop binnendienst.

Petit fourre maracuja perzik
Feestelijk cakegebakje met een vulling van luchtige en frisse perzik-maracuja crème gedompeld in groen gekleurde fondant en voorzien van een mooie decoratie.
€ 2,50
Croissants
per stuk - afgebakken Luchtige croissant bereid met roomboter.
€ 1,40
Polder volkoren
Meergranenbrood op basis van 100% volkorenmeel. Lekker mals en super gezond doordat al het goede van de hele tarwekorrel erin zit.
5,50
Volkoren-puntje
Zacht broodje op basis van volkorenmeel.
per 6 € 3,00

Recept: Croissant met rucola, brie

en Italiaanse kruiden


Om de perfecte croissant te maken zorgt de bakker voor lekker veel dunne laagjes knapperig deeg. In dit recept gaan we gewoon verder met die heerlijke laagjes stapelen. Want samen met plakjes brie en prosciutto wordt dit echt een broodje om je vingers bij af te likken.
Lees verder
Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham