Interview Margreeth van der Snoek

Altijd iets lekkers bij de koffie 

“Ik kom bijna elke dag bij Meesterbakker Roodenrijs in de Koningshoek. Ze hebben daar zo’n gezellige koffiehoek. Daar ga ik na het boodschappen doen gewoon even lekker zitten genieten. Met een kopje koffie. Die is zó lekker, de lekkerste koffie van Maassluis. Ik drink graag dubbele espresso’s. Heel sterk, daar hou ik van. En natuurlijk neem ik daar iets lekkers bij.

Ik ben verzot op gebakjes. Het leuke is dat ik elke keer een ander gebakje kan kiezen, naar gelang het seizoen. Apfelstrudel, aardbeiengebak, speculaas, het is allemaal heerlijk. Dan is er weer een nieuw bolgebakje in de smaak van het seizoen. Die zien er altijd zo prachtig uit! Er is altijd veel variatie. De likeurgebakjes neem ik lekker mee naar huis. Die zijn zo klein, daar mag je er wel twee van. Waar ik ook gek op ben, zijn de chocolaatjes. Vooral de pure studentflikken. Die maken ze zelf bij Roodenrijs, dat proef je echt. Als je dan een hapje neemt, ‘knapt’ het zo lekker. Ja, ik zit daar altijd echt even te genieten.

Ik ben niet zo’n broodeter. Kleine broodjes hou ik wel van. Meesters Trots vond ik lekker. Met veel vruchten, zaden en noten. En koolhydraatarme broodjes. Die zijn echt lekker, daar hoeft niet eens beleg op, die eet ik zo. De dames in de winkel zijn heel aardig. Maken altijd een praatje, heel gezellig. We maken ook grapjes onderling, dat kan gewoon. Wat me opvalt, als ik mijn koffie zit te drinken, is dat ze zoveel mensen bij naam kennen. De persoonlijke, daar hou ik van.”

Margreeth van der Snoek is klant bij Koningshoek in Maassluis

Koolhydraat arm brood
Koolhydraat arm brood met weinig koolhydraten, slechts ca. 2.5 gram per boterham.
€ 3,65
Petit glace
Feestelijk crèmekoekje op amandelkoekje. 12 stuks in een doosje.
Vanaf per 12 € 9,50
Low carb broodjes
Krokante broodjes met een verlaagd koolhydraatgehalte, ca 14 gram koolhydraten per broodje, Lekker met gezond beleg, bij de warme maaltijd of als 'stokbroodje'.
Vanaf per 5 € 0,95
Chipolata gebakje
Cakegebakje gevuld met een mengsel van slagroom, gele room en vruchtjes en bedekt met een plak marsepein en witte chocoladeschaafsel.
€ 2,95

Recept: Desembrood met

zelfgemaakte haringtartaar


Een haring op onze witte puntjes is natuurlijk heerlijk, maar wat dacht je van een desemboterham met zelfgemaakte haringtartaar? Zo tover je in een mum van tijd een bijzondere lunch of een lekker borrelhapje op tafel.
Lees verder
Desembrood met haringtartaar