Interview Michel Fils

Banketbakken is elke dag anders


“Werken in de bakkerij is heel afwisselend. Ik werk in de banketbakkerij, op de ‘warme afdeling’ zoals ze dat noemen. Dat betekent dat mijn collega’s en ik al het bakwerk doen. We maken gevulde koeken, snacks, koekjes en zoutjes. Appeltaarten en boterkoek. Ook bakken we alle bodems voor de taarten en gebakjes. Collega’s op de ‘koude afdeling’ werken de bodems af met slagroom, crème en vruchtjes. Ik ben verantwoordelijk voor de cakes en het schuim. Ik maak schuimplakken voor hazelnootschuimgebakjes en –taarten. Ook bak ik alle roombotercake en de cake van de maand. Elke maand een cake in een andere smaak. Daar denken we allemaal over mee. Sowieso als je een idee hebt, wordt hier naar geluisterd. Niet dat het allemaal gedaan wordt, maar je kunt wel je ideeën kwijt. We hebben veel vrijheid in het indelen van het werk. Als we maar zorgen dat er voldoende is.

Ik werkte eerst bij de Konmar (supermarkt red.) in de bakkerij. Via een advertentie in de krant kwam ik hier terecht. Eerst assisteerde ik de bakkers op deze afdeling in alle werkzaamheden. Nu heb ik mijn eigen verantwoordelijkheden. Ik hou erg van Haagse Hopjes Cake. Die maak ik zelf ja. Een lekker mals cakeje met een dikke laag koffiecaramelfondant, heerlijk. Polder Korn vind ik het lekkerste brood. Dat eet ik al jaren en het verveelt nooit.”

Michel is banketbakker in de bakkerij in Rijswijk. 
Polder korn
Ons meest populaire donkere brood.
Vanaf € 2,05
Boeren cake
Ambachtelijke roombotercake.
€ 6,50
Haagse hopjes cake per doosje
Malse cake met de typerende koffie-caramelsmaak van de originele Haagse Hopjes. Per 6 worden ze in een mooi, Haagse cadeaudoosje verpakt.
€ 8,75

Recept: Wentelteefjes cupcakes

van witte boterhammen


Wentelteefjes, je kent ze vast wel! Ze zijn heerlijk bij het ontbijtof lunch. In dit recept maken we ze ook. Maar dan in van die handige cupcakevormpjes. Dan heeft iedereen zijn eigen portie... of 2 natuurlijk! En je neemt zo ook makkelijk meer naar school of naar een picknick.
Lees verder
Wentelteefjes cupcakes