Interview Samantha Kingma

Ik krijg nooit genoeg van desembrood


“Ik eet altijd desembrood van Meesterbakker Roodenrijs. Superlekker en er zijn verschillende soorten om uit te kiezen. Ik neem naast de ‘gewone’ vaak desembrood op basis van speltmeel met een beetje honing. En het desem-rozijnenbrood, dat heeft zo’n lekker knapperig korstje. Ik kan er echt van blijven eten. Beetje roomboter erop en niets meer aan doen! Ik eet het trouwens bij het ontbijt en de lunch, maar ook bij de borrel. Met lekkere smeersels erbij, of alleen een beetje olijfolie. Echt zalig. Mijn moeder bakte vroeger thuis zelf desembrood. Toen vond ik het ook al heerlijk.

Ik haal mijn desembrood nu al jaren bij Meesterbakker Roodenrijs in winkelcentrum ‘In de Bogaard’ in Rijswijk. Ik kom daar denk ik al twintig jaar. Het voelt heel vertrouwd. Even gezellig naar de bakker, denk ik dan. De verkoopsters zijn heel aardig. Omdat ik al zo lang kom, delen we ook weleens persoonlijke dingen met elkaar en leven we met elkaar mee in goede en slechte tijden. Echt bijzonder. Heel klantvriendelijk zijn ze in het meedenken. Zo was ik een keer mijn bestelling vergeten op te halen. Toen ik de dag erna in de winkel kwam, bleek dat ze het in de vriezer hadden gelegd voor me. Zo attent. Dat maakt dat ik er graag kom.

Ik kan ook trouwens erg genieten van de hartige broodjes. Kaasragout of kipsateh, heerlijk. Heel soms grijp ik mis naar mijn favoriete desembrood. Dan blijkt de desembroodbakker op vakantie. Daar kun je dan goed aan merken dat alles ambachtelijk en vers gemaakt wordt. Als hij mij nou voortaan een seintje geeft voor hij op vakantie gaat, zorg ik dat ik voldoende broden heb ingeslagen!”

Samantha Kingma is klant in De Bogaard in Rijswijk

Desembrood (d)
Op basis van eigen desemcultuur bakken we dit desembrood. Het brood is vol van smaak, heeft een heerlijk krokante korst en blijf lang mals.
€ 4,50
Kalfs ragout snack
per stuk Hartig broodje gevuld met huisgemaakte kalfsragout.
€ 2,30
Spelt meerzaden 600 (d)
Op basis van ekologisch speltmeel, speltbloem levain en geroosterde zaden.
€ 4,75
Kaas ragout snack
per stuk Hartig broodje gevuld met huisgemaakte kaasragout.
€ 2,30

Recept: Desembrood met

zelfgemaakte forelmousse


Dit desembrood met forelmousse is een ware traktatie voor de visliefhebbers. De heerlijke smaak van forel laat zich prima combineren met het stevige desembrood. Dus aan de slag en eet smakelijk!
Lees verder
Desembrood met forelmousse