Alles rondom Sint

Laat het heerlijk avondje maar komen!

Hoor de wind waait door de bomen en wij zitten lekker binnen. Met een kop warme chocolade melk en een tafel vol sinterklaas lekkers!

Natuurlijk bakken onze bakkers de traditionele recepten weer rondom de sinterklaastijd. Pepernoten, roomboter amandelletters en allerlei soorten speculaas. Maar waar komen deze traditionele Sinterklaaslekkernijen nou eigenlijk vandaan? We hebben een paar leuke historische feitjes op een rijtje gezet.

Handgemaakte chocolade letters van de beste chocolade en feestelijk verpakt. Ken je ons Sinterklaas-alfabet? Hiermee kom je veel leuke dingen te weten over december lekkernijen! Allerlei andere vragen rondom Sinterklaas worden door onze bakkers eindelijk goed beantwoord. Wat waar is en wat niet waar is over verschillende Sinterklaas kwesties? Je leest de feiten en fabels hier. 

Arjan Roodenrijs haalt in zijn blog herinneringen op over hoe het is om op te groeien in een bakkersfamilie in de decembertijd. Nog steeds maken onze banketbakkers allerlei figuren van eerste kwaliteit marsepein en taarten en gebakjes die uitstekend in de sinterklaastijd passen.

Om jou te inspireren maken we regelmatig leuke nieuwe borden op onze Pinterest-pagina. Hieronder zie je ons bord met ideeën rondom het Sinterklaasfeest. Op onze receptenpagina vind je alvast een paar lekkere sinterklaasrecepten.

 
Cadeau taartje chipolata 4-6 personen
Taartje gevuld met chipolata, omtrokken met marsepein.
€ 8,95
Het boek van sinterklaas slagr 6 pers
Het grote boek van Sinterklaas, gevuld met slagroom en bedekt met marsepein.
€ 11,95
Strooigoed taart 8 pers
Chocolade truffeltaart met strooigoeddecoratie.
€ 13,95
Roomboter staaf
Roomboterbladerdeeg gevuld met zuiver amandelspijs.
€ 5,75

Recept: Kruidnoten tiramisu 

Een origineel sinterklaasdessert.

Op zoek naar een origineel dessert voor Sinterklaasavond? Wat dacht u van deze Kruidnoten tiramisu? Uiteraard kunt u in onze winkels terecht voor heerlijke kruidnoten.
Lees verder
Kruidnoten Tiramisu