Interview Merle en Thijmen Stel

Geef mij maar een knabbelstok als als ontbijt


Merle: “Wij wonen om de hoek bij de winkel op ‘De Fred’ in Den Haag en ik kom er al vanaf de dag van de verhuizing, zo’n vijftien jaar geleden. Ik vind het een heerlijke winkel. Leuk personeel, ze zijn altijd heel vriendelijk en servicegericht. Ik zie al jaren dezelfde gezichten achter de toonbank en je merkt dat ze het onderling goed hebben. Dat straalt toch af op de hele zaak. Ik werkte als HR adviseur en dan vallen zulke dingen wat vanzelf wat meer op.  Ze zijn ook professioneel. Als ik vragen heb over producten of ingrediënten, kunnen ze die altijd beantwoorden. Je merkt dat ze weten waar ze het over hebben.”

Thijmen: “Ik vind de knabbelstokjes gewoon heel erg lekker. Mijn broer houdt meer van saucijzenbroodjes, die neemt mama soms voor hem mee. Vooral als ze net warm uit de oven komen, dan lust ik ze ook wel! Maar knabbelstokjes zijn mijn favoriet. Een keer had mama per ongeluk geen brood meer in huis ‘s morgens. Toen gingen we voor school nog even langs de bakker en kreeg ik knabbelstokjes als ontbijt. Van mij mag ze vaker vergeten brood in huis te halen.”

Merle: “Gelukkig ontbijten we meestal gewoon met brood! We kiezen meestal hetzelfde brood, tarwe plaat, dat vinden we allemaal lekker. We proberen wel graag andere taartjes of gebakjes uit. Laatst hadden we een jarige in het gezin en bestelde ik een chocoladetaart. Even iets anders, dacht ik. Wat was die lekker! Ik kreeg er zoveel complimenten over van de verjaardagsvisite. Ontdek je dus toch nog steeds nieuwe dingen, na al die jaren’.

Merle en Thijmen Stel zijn klant op 'De Fred' in Den Haag.

Knabbelstok
Afgebakken per stuk / Bake off per 10 Hartige snack met Hollandse kaas. Favoriet als tussendoortje voor jong en oud.
€ 1,30
Haaglands volkoren
Fijn volkorenbrood.
Vanaf € 1,70
Chocolade taart
€ 19,95
Zacht puntje
Wit zacht broodje.
per 6 € 3,00

Recept: Italiaanse frittata

met spinazie, geitenkaas en stokbrood


Stokbrood is een veelzijdig brood waarmee je van iedere BBQ, borrel of maaltijdsalade een feestje maakt. Samen met deze kruidige frittata, waar spinazie, paprika en geitenkaas in zit, een volwaardige lunch, waarmee je genoeg energie hebt voor de rest van de dag.
Lees verder
Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood