Foto: Edwin en Marja Remmerswaal presenteren 'Brood van Gisteren'.


samen tegen voedselverspilling

Brood van gister smaakt nog prima

Om voedselverspilling tegen te gaan, bieden wij in alle Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs winkels naast al ons dagverse brood, een klein assortiment ‘Brood van Gisteren’ aan. Brood dat gisteren vers gebakken werd smaakt immers vandaag ook nog prima. Vanuit dit principe gaan we weer een stapje verder om voedselverspilling tegen te gaan.

 

Elke bakker houdt aan het einde van de dag brood over. Dit overgebleven brood bieden we vanaf nu de volgende dag aan tegen een gereduceerde prijs. Hiermee willen we voedselverspilling verminderen en samen met onze klanten een positieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

In onze winkels wordt het ‘Brood van Gisteren’ heel gesneden en verpakt aangeboden voor €1,50, €2,00 of €2,50, afhankelijk van de oorspronkelijke prijs. Het brood is niet van te voren te bestellen omdat we nooit weten wat er over blijft. We raden aan om 's morgens gewoon even te komen kijken wat er op het ‘Brood van Gisteren’ rek ligt.

Op maandag is er geen ' Brood van gisteren' omdat we voor zondag geen broodbakken.

We hebben al verschillende bestemmingen voor niet verkochte bakkerijproducten. Er gaat brood naar de Voedselbank en we bieden producten aan via Too Good To Go, de app waarin mensen pakketten met overgebleven producten ter waarde van 15 euro kunnen bestellen voor 5 euro. In de bakkerij verwerken we witbrood tot paneermeel, wat we weer gebruiken voor de saucijzenbroodjes. We maken ook pane pikante, een hartig gekruid broodcrackertje dat heerlijk smaakt bij de borrel.

Het brood dat dan nog over is, wordt opgehaald door de boer, die het aan zijn dieren voert. Met de verkoop van het Brood van Gisteren willen we ervoor zorgen dat er meer overgebleven brood alsnog gebruikt wordt voor menselijke consumptie. 

Polder volvezel
Fijn volkorenbrood met extra veel vezels.
Vanaf € 2,05
Frans stokbrood 3/4
Knapperig gebakken wit stokbrood.
€ 2,50
Grof volkoren + vlok
Volkorenbrood bereid met grof gebroken tarwe korrels.
Vanaf € 1,85
Bo polder stokjes
Meergranen stokbroodjes om zelf thuis af te bakken. Ideaal om op voorraad te hebben voor bij de lunch, borrel of diner.
per 3 € 2,85

Recept: Broodschotel met groenten en kaas

Brood weggooien is zo zonde! Vind je het niet meer zo lekker om zo op te eten? Maak er dan iets lekkers van voor het avondeten. Zoals deze Italiaanse broodschotel boordevol groenten. Buon appetito!

 
Lees verder
Broodschotel