Desembrood met haringtartaar

Desembrood met haringtartaar

Een haring op onze witte puntjes is natuurlijk heerlijk, maar wat dacht je van een desemboterham met zelfgemaakte haringtartaar? Zo tover je in een mum van tijd een bijzondere lunch of een lekker borrelhapje op tafel.

Ingrediënten - 8 pers.

  • 8 desemboterhammen (zelf gesneden)
  • 4 haring filets
  • 1 Jonagold appel
  • 2 sjalotjes
  • 10 gr bieslook
Desembrood met haringtartaar
8 pers.
printprint

Bereiding

Snij de haring in dunne blokjes. Snipper de sjalotten zeer fijn en snij de bieslook in superdunne ringetjes. Doe het citroensap in een mengkom en snij de appel in blokjes en vermeng deze met de haring, bieslook en sjalot. Meng de tartaar en breng op smaak met peper en zout. Snijd van een ongesneden desembrood 8 dikke plakken en leg de tartaar er lekker dik op!

Bron: www.brood.net

Wat dacht je van deze recepten?