Knoflookbrood met kruiden

Knoflookbrood met kruiden

Dit knoflookbrood maak je heel eenvoudig zelf van een onze bake off stokbroodjes. Boter, kaas en kruiden erbij en smullen maar! Een makkelijk recept wat je gerecht net dat beetje meer geeft. 

Ingrediënten - 4 pers.

  • 3 bake off stokbroodjes (3 in een zakje) 
  • 125 gram zachte roomboter 
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel verse bieslook 
  • 1 eetlepel verse peterselie 
  • 1 eetlepel verse oregano 
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte Goudse kaas
Knoflookbrood met kruiden
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de verse kruiden af, maak ze droog en hak ze in kleine stukjes. Roer de roomboter zacht en meng de verse kruiden erdoorheen. Pers knoflook hierbovenuit en meng deze er ook onder. 

In de stokbroodjes snij je met een broodmes om de 2 cm inkepingen. Let op dat je het stokbrood niet helemaal doorsnijd. 

In de inkepingen smeer je een flinke hoeveelheid van de verse kruidenboter. Meng de geraspte Goudse kaas met de geraspte mozzarella en strooi dit ook in de inkepingen. Wikkel de stokbroodjes voorzichtig in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze 10 minuten in de oven. Maak dan de folie open en bak de broodjes nog 5-7 minuten tot de boter en kaas gesmolten zijn en het broodje goudbruin is gekleurd. 

Bron: njam.tv

Wat dacht je van deze recepten?