Vegetarische recepten
- Volkorenbrood met hüttenkäse, aardbeien en bosbessen
- Pittige paprika hummus
- Desembrood met pittige avocadospread
- Stokbrood met salade halloumi en granaatappel
- Clubsandwich aubergine
- Oranje paprika dip
- Meestertje geitenkaas en gegrilde groenten
- Borrelbrood met kaas en rozemarijn
- Pompoensoep
- Italiaanse frittata met spinazie, geitenkaas en stokbrood
- Brood met manchego en verse vijgen
- Nacho broodchips met guacamole dip
- Volkoren groentetosti
- Granola ontbijttaart
- Vanillesaus
- Eierkoek met rood fruit spread
- Brood lasagne
- Vlindersandwich
- Kids lunch tapas
- Broodquiche
- Roomkaas met Italiaanse kruiden en viooltjes
- Avocadospread met koriander
- Granola vlaflip
- Crostini met appel en kaneel
- Broodje caprese met mozzarella en cherrytomaat
- Hartige wentelteefjes met Italiaanse kruiden, bieslook en kaas
- Broodje geitenkaas, kersenjam en waterkers.
- Suikerbrood met Limoncello-crème en verse aardbeien
- Brood-kaasmuffins
- Wentelteefjes cupcakes
- Broodcroutons
- Obelander wit met paddenstoelensalade
- Polder Kaassneetjes
- Pizzaboterhammen
- Kampioentje rood-wit-blauw
Vlees- en kiprecepten
- Kampioentje op een stokje
- Kampioentje gerookte kip en rucola.
- Kampioentje met gebakken spek, ui én appel
- Duinen Volkoren Clubsandwich
- Stoere tosti's van desembrood
- Lunchmuffins met spek en ei
- Desemsandwich met kip en gegrilde groenten
- Pizza-lachebekjes
- Low carb broodjes met hüttekäse
- Croissant met rucola, brie en Italiaanse ham
- Lunch op een stokje
- Krab en kreeft croissant
- Broodje gepocheerd ei
- Kampeerbroodjes in aluminiumfolie
- Broodje rosbief met Tzatziki
- Hollandse bapao met gekruid rundvlees
- Spaanse broodtapa's
- Hamburger XL
- Kinderwraps van brood
Visrecepten
Feestrecepten
- Wentelteefjes voor moederdag
- Brunchmuffins met spek en ei
- Lief ontbijt
- Mini broodquiches
- Traktatie: Knabbelstok giraffen
- Eierkoek Traktatie
- Ovenschoteltje van Paasbrood
- Broodtompouce
- Kaas Vulkaantjes
- Paasbrood met pasha
- Paasfondue
- Paasbrood met citroenroom
- Knapperige Broodtorentjes
- Knoflookbrood met kruiden
- Bouillabaisse met sterrentoastjes
- Koffie met marshmallows
- Koffie met pepermunt
- Koffie met sinaasappel
- Monchoudessert in een glaasje
- Stoofperen smoothie
- Kruidnoten crumble
- Speculaas Wentelteefjes
- Sinterklaas boterhammen
- Speculaastrifle met pepernoten
- Speculaas Tiramisu
- Kruidnoten Tiramisu
- Sinterklaas Muffins
- Eierkoek Dessert
- Valentijn ontbijt
- Wildpaté & Suikerbrood
- Chorizo broodrondjes
- Mini tosti's met truffelmayonaise

Feestrecepten
Kruidnoten crumble
Kruidnoten crumble
Lekker als dessert voor rond Sinterklaas. Deze crumble is gemaakt van stoofpeer en appel met een knapperig laagje van gecrunchte kruidnoten.
Ingrediënten - 4 pers.
- 150 gr kruidnoten* van de Meesterbakker
- 100 gr bloem
- mespuntje zout
- 100 gr roomboter
- 4 eetlepels suiker
- 4 theelepels speculaaskruiden
- 4 eetlepels geschaafde amandel
- 2 of 3 appels
- 400 gr gestoofde peertjes
Lekker erbij:
- 250 gram opgeklopte slagroom

4 pers.
Bereiding
Kruimel de kruidnoten met bijvoorbeeld een deegroller of koksmes. Het geeft niet als er nog wat grove stukjes zijn, dat is juist lekker. Klop de zachte roomboter tot het romig is en roer dan de suiker er goed doorheen. Doe de bloem, de stukjes kruidnoten, de speculaaskruiden en het zout erbij en schep alles goed doorelkaar. Voeg de amandelschaafsel toe en meng alles tot een kruimelige massa. Zet dit zolang in de koelkast.Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de stoofpeertjes en de appels in stukjes. Vet de ovenschaaltjes in en vul ze met de stukjes fruit. Hieroverheen schep je een laagje kruimeldeeg. Bak de kruidnotencrumble ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer de crumble als het nog een beetje warm is of helemaal afgekoeld met een beetje slagroom erbij.
Bron: Leukerecepten.nl