Kruidnoten crumble

Kruidnoten crumble

Lekker als dessert voor rond Sinterklaas. Deze crumble is gemaakt van stoofpeer en appel met een knapperig laagje van gecrunchte kruidnoten.

Ingrediënten - 4 pers.

  • 150 gr kruidnoten* van de Meesterbakker
  • 100 gr bloem
  • mespuntje zout
  • 100 gr roomboter
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 4 eetlepels geschaafde amandel
  • 2 of 3 appels
  • 400 gr gestoofde peertjes
* Heb je geen kruidnoten, kun je ook speculaasjes gebruiken.

Lekker erbij:
  • 250 gram opgeklopte slagroom 
Kruidnoten crumble
4 pers.
printprint

Bereiding

Kruimel de kruidnoten met bijvoorbeeld een deegroller of koksmes. Het geeft niet als er nog wat grove stukjes zijn, dat is juist lekker. Klop de zachte roomboter tot het romig is en roer dan de suiker er goed doorheen. Doe de bloem, de stukjes kruidnoten, de speculaaskruiden en het zout erbij en schep alles goed doorelkaar. Voeg de amandelschaafsel toe en meng alles tot een kruimelige massa. Zet dit zolang in de koelkast.

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de stoofpeertjes en de appels in stukjes. Vet de ovenschaaltjes in en vul ze met de stukjes fruit. Hieroverheen schep je een laagje kruimeldeeg. Bak de kruidnotencrumble ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer de crumble als het nog een beetje warm is of helemaal afgekoeld met een beetje slagroom erbij.

Bron: Leukerecepten.nl

Wat dacht je van deze recepten?