Lunchmuffins met spek en ei

Lunchmuffins met spek en ei

Wat een verrassing om in je broodtrommel te vinden, deze lunchmuffins! Heb je nog brood van gisteren, dan maakt dat voor dit recept helemaal niets uit. Lekker hartig en makkelijk om te eten. Ook leuk voor de picknick!

Ingrediënten - 0 pers.

  • 4 volkoren boterhammen
  • 4 eieren
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1 lente-ui
  • verse peterselie
  • peper
  • boter
Lunchmuffins met spek en ei
0 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij met een scherp mes de korstjes van het brood af. Leg de boterhammen op een schoon werkblad en rol ze met de deegroller plat. Besmeer 1 kant van elke boterham met een laag boter. Druk de boterham met de ingesmeerde kant onder voorzichtig in de muffinvorm. Je hoeft de vorm dus niet in te vetten, het vet zit al aan het brood. Leg in elke lunchmuffin een plakje ontbijtspek. Strooi hier een snuf peper over. Snij de tomaatjes doormidden. Tik voorzichtig in elk van de broodbakjes een ei. Schuif nu de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de lunchmuffins met spek en ei in 15 minuten af. Het ei is dan gestold en de broodjes zijn lekker knapperig geworden!

Bron: www.mindyourfeed.nl

Wat dacht je van deze recepten?