Ovenschoteltje van kerststol

Ovenschoteltje van kerststol

Je herkent de kerststol bijna niet meer terug!

Heb je nog iets teveel Kerststol over? Heb jij even geluk! Dit is een recept voor een heerlijke ovenschotel van kerststol met perzik en crème fraîche. 

Ingrediënten - 4 pers.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 6 - 8 sneetjes kerststol (ligt eraan hoe groot de sneetjes zijn.)
  • 125 ml crème fraîche
  • 25 g boter  
  • 3 eetlepels rum of Grand Marnier
  • 1 sinaasappel
  • 4 halve perziken (uit blik), in schijfjes
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen  
  • 1 ei
Ovenschoteltje van kerststol
4 pers.
printprint

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grotere sneetjes kerststol, schep het spijs eruit en besprenkel ze met 2 eetlepels rum. Vet een lage ovenschaal royaal in met boter en leg de sneetjes kerststol er dakpansgewijs in. Leg de schijfjes perzik ertussen. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Meng in een kom het amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de crème fraîche en het ei. Schenk dit mengsel over de sneetjes stol. Strooi de amandelen erover en leg hier en daar nog een klontje boter. Laat de kerststolschotel in de oven in circa 25 minuten mooi goudbruin worden. 

Bron: Brood.net

Wat dacht je van deze recepten?